KONAČNO UHVAĆENI

Domaći ‘Bonnie and Clyde‘ haračili Zadrom, policija je s njima imala pune ruke posla

Provalili su u obiteljsku kuću odakle su otuđili bakrene cijevi, provalili u pekaru i frizerski salon, odakle su otuđili novac...
Ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Zadarska policija provodi kriminalističko istraživanje protiv lopovskog dvojca, 27-godišnjeg muškarca i 24-godišnjakinje, oboje hrvatski državljani, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv imovine.

Sumnjiči ih se da su krajem siječnja 2020. godine na predjelu Borika u Zadru provalili u obiteljsku kuću odakle su otuđili bakrene cijevi, te krajem veljače na predjelu Voštarnice provalili u pekaru i frizerski salon, odakle su otuđili novac, piše Zadarski.hr.

Također u siječnju, 27-godišnjak se sumnjiči da je u dva navrata sa gradilišta trgovačkog društva u Ulici Put Murvice, otuđio oko 670 metara raznog električnog kabela, ukupne vrijednosti oko 60 tisuća kuna.

Također, oboje ih se sumnjiči da su u studenome 2019. godine, na gradskom predjelu Voštarnica, provalili u frizerski salon odakle su otuđili novac, kao i da su u prosincu, iste godine pokušali provaliti u mesnicu na predjelu Voštarnice i u trgovinu trgovačkog društva na predjelu Borika. Tom prilikom su oštećenim vlasnicima pričinili materijalnu štetu, te se s mjesta događaja udaljili ne uzevši ništa. Muškarac se sumnjiči da je u srpnju u dva navrata provalio u ograđeni prostor trgovačkog društva na području Gaženice odakle je otuđio lanac i električni kabel kao i da je u prosincu u uvali Bregdetti provalio u brod 60-godišnjeg vlasnika odakle je otuđio konzerve hrane.

Nadalje, 27-godišnjaka se sumnjiči da je od 2012. godine do 2019. godine, na području Zadra, počinio još 15 teških krađa. Istraživanjem je utvrđeno da je provalio u 16 brodova na vezu, dva ugostiteljska objekta, obiteljsku kuću i ograđeni prostor trgovačkog društva, a iz kojih je uglavnom otuđio novac, razni ribolovni pribor, brodsku opremu, alat te aluminijske ploče i električni kabel.

Ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 130 tisuća kuna, a oštećene su tvrtke sa sjedištem u Zadru, kao i hrvatski državljani, vlasnici brodova te frizerskih, ugostiteljskih i drugih obrta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, podnosi se kaznena prijava protiv 27-godišnjaka, zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih 29 kaznenih djela protiv imovine, te protiv 24-godišnjakinje zbog sumnje da je počinila šest kaznenih djela protiv imovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:05