PAO ZAGREPČANIN (37)

Donio na poštu zabranjene tablete i pokušao ih poslati u Švedsku. Evo što mu je policija još našla u stanu

Lijekovi su na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka i iz kojih se može dobiti droga i koje se mogu uporabiti za izradu droga

Zabranjeni lijekovi

 PU zagrebačka

Kad je 37-godišnji Zagrepčanin 7. studenog odlučio u razmaku od pola sata u popodnevnim satima, u maniri poštenog trgovca, obići dvije poslovnice Hrvatske pošte u Dubravi i u Novom Zagrebu kako bi poslao pošiljke u daleku Švedsku, itekako je bio svjestan rizika.

Pošiljaka koje je adresirao na ime osobe koja prebiva tamo, bilo je ukupno četiri i u njima se nalazilo 23.340 komada različito originalno zapakiranih lijekova koji se, smatra policija, nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka i iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

U kutijama je bilo i 8570 komada različitih originalno zapakiranih lijekova za koje pošiljatelj, kako se kasnije otkrilo, ne posjeduje odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj od strane Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Zagrebački kriminalisti su brzo povezali stvari te otkrili da je 37-godišnjak zajedno s još jednom nepoznatom muškom osobom, a prema unaprijed stvorenoj namjeri, na neutvrđen način i s ciljem daljnje preprodaje, a radi zarade, nabavljao veće količine originalno zapakiranih lijekova.

Tu veću količinu lijekova za koje nije posjedovao nikakvo odobrenje za stavljanje u promet u Lijepoj našoj, skrivao je u unajmljenom stanu u novozagrebačkom Remetincu odakle ih je dalje preprodavao diljem zemlje, pa i šire.

U pretresu njegova doma policija je prekjučer pronašla 186 pakiranja različitih anaboličkih androgenih steroida kao i određeni novčani iznos za koji se pretpostavlja da potječe od preprodaje zabranjenih stvari.

image

Zabranjeni lijekovi

PU zagrebačka
image

Zabranjeni lijekovi

PU zagrebačka
image

Zabranjeni lijekovi

PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:45