UHIĆENI VLASNIK SOLIDUMA: FOTOGALERIJA

DORH ISPITAO TAJKUNA ŽUŽIĆA Odvjetnik: 'Tvrdimo da nije kriv i u cijelosti kod toga ostajemo'

Vlasnika Soliduma priveli su jučer zbog sumnji u zloporabe teške nevjerojatnih 373 milijuna kuna
 Bruno Konjević/Cropix

NOVO 17:35 - Velikogorički poduzetnik Željko Žužić poslijepodne je iznio obranu u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu koje ga tereti za gospodarski kriminal koji je navodno počinio od 2007. do 2011.

Njegov odvjetnik Tomislav Penić Hini je izjavio da je obrana odgovorila na sva pitanja tužiteljstva i osporila sve navode kojima se tereti Žužića. "Priložili smo dokumentaciju, tvrdimo da nije kriv i u cijelosti kod toga ostajemo", ističe odvjetnik.

--------------------------------------

ZAGREB - Poduzetnik Željko Žužić je u 14.33 sati s lisičinama na rukama u pratnji dvojice policajaca sproveden na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj ulici u Zagrepčanki.

Njegovi odvjetnici Tomislav Penić i Davorin Budin izjavili su kako će Žužić aktivno iznositi obranu te da se može očekivati da će ispitivanje potrajati nekoliko sati.

Podsjetimo , Željka Žužića, velikogoričkog tajkuna i vlasnika Soliduma, priveli su policajci po nalogu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva zbog sumnji u zloporabe teške nevjerojatnih 373 milijuna kuna.

Prema neslužbenim informacijama, Žužiću se na teret stavlja da je iz svoje osnovne tvrtke Solidum na spojene tvrtke koje su također u njegovu stopostotnom vlasništvu prebacio nekretnine vrijedne oko 50 milijuna eura.

Mesić: 'Žao mi je svakoga tko se nađe u teškoćama, ali pred zakonom smo jednaki'

Uhićenje svog prijatelja i financijera predsjedničkih kampanja za HRT je komentirao bivši predsjednik Stjepan Mesić. Kazao je kako je Žužić sudjelovao u obje njegove kampanje, ali da ga nije vidio četiri ili pet godina.

'Zašto je uhićen, nigdje nije obrazloženo. Meni je žao svakog čovjeka koji se nađe u teškoćama, ali ako netko mora odgovarati - pred zakonom smo jednaki', kazao je Mesić za HRT .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:38