TUČNJAVA NA A1

DORH odustao od kaznenog progona protiv četvorice navijača zbog nereda u Desincu, idu na slobodu

Protiv njih navodno nije utvrđen dovoljan stupanj osnovane sumnje da su sudjelovali u neredima i počinili kazneno djelo

Ilustracija, privođenje uhićenih navijača Hajduka na ispitivanje

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

Nadležno državno odvjetništvo, kako neslužbeno doznajemo, odustalo je od kaznenog progona protiv četvorice od ukupno 42 navijača osumnjičena za izazivanje nereda u Desincu. Protiv njih navodno nije utvrđen dovoljan stupanj osnovane sumnje da su sudjelovali u neredima i počinili kazneno djelo. Stoga je tužiteljstvo predložilo sudu da im ukine istražni zatvor i odmah ih pusti na slobodu.

Inače, nakon što je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici u petak odbilo žalbe na istražni zatvor za prvu skupinu od 11 osumnjičenih navijača Hajduka, isto se u ponedjeljak dogodilo i s drugim predmetom kojim je obuhvaćeno deset daljnjih pripadnika Torcide, izvijestio je velikogorički Županijski sud. Vijeće je zaključilo da nisu osnovani prigovori kojima se osporava postojanje osnovane sumnje, kao niti oni kojima se osporava postojanje posebnih okolnosti koje upućuje na opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

"Također, za sada žalitelji neosnovano argumentiraju mogućnost zamjene istražnog zatvora mjerama opreza za sprječavanje opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Stoga je utvrđena osnovanost i zakonitost pobijanog rješenja o određivanju istražnog zatvora", priopćio je sud u Velikoj Gorici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2023 11:47