UBOJSTVO U POŽEGI

DORH se oglasio o slučaju nasmrt pretučenog vojnika: ‘Naredili smo obdukciju, kreće istraga‘

M.K., koji je u subotu nasmrt pretukao 21-godišnjeg Jakova Bočkaja, sve je priznao te mu je određen istražni zatvor

Privođenje mladića M.K.

 Nenad Opačak/cropix/

Nakon što je 21-godišnji pripadnik Hrvatske vojske u subotu preminuo kada ga je u Požegi prijatelj nasmrt pretukao, o svemu se oglasio DORH, a zatražena je i obdukcija tijeka mrtvog mladića, javlja plusportal.hr.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cjelosti:

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak 15. travnja 2023. oko 2:15 sati na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, nakon kraće prepirke sa državljaninom Republike Hrvatske (2001.), u cilju da mu nanese ozljede teške naravi, zadao mu više snažnih udaraca u predjelu glave i tijela uslijed kojih je zadobio ozljede teške naravi koje su dovele do ugrožavanja njegovog života te je 16. travnja 2023. preminuo u Općoj županijskoj bolnici Požega od posljedica zadobivenih ozljeda. Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio osumnjičenom 20-godišnjaku istražni zatvor na temelju članka 123. stavak 1. točka 2. ZKP/08 u trajanju od mjesec dana. Državno odvjetništvo izdalo je nalog za obdukciju mrtvog tijela žrtve te će donijeti rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika, stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjetimo, M.K., koji je u subotu nasmrt pretukao 21-godišnjeg pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja, sve je priznao te mu je određen istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:28