GNJUSAN ZLOČIN

DORH u Šibeniku pokrenuo istragu protiv šestorke zbog spolnog iskorištavanja i podvođenja djeteta

Jedan muškarac okrivljen je zbog osnovane sumnje da je nedozvoljeno posjedovao, izrađivao i nabavljao oružje i eksplozivne tvari
 Damir Krajac/CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je nakon ispitivanja trojice hrvatskih državljana (1988., 1984. i 1988.), kao i hrvatskog državljanina u odsutnosti (1988.) donijelo rješenje o provođenju istrage. I to zbog osnovane sumnje da su na štetu djeteta počinili teško kazneno djelo protiv spolne slobode, dok se dvojicu hrvatskih državljana (1998. i 1998.) istražuje zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo podvođenje djeteta, priopćilo je ŽDO Šibenik, a prenosi portal Šibenski.hr.

Hrvatski državljanin (1984.) okrivljen je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te je i on pod istragom.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je nakon ispitivanja odredilo protiv obojice okrivljenih i 23-godišnjaka mjere opreza: zabranjeno im je približavanje žrtvi, kontakt ili održavanje veze s njom.

Sucu istrage predloženo je također određivanje istražnog zatvora protiv trojice 33-godišnjaka i 37-godišnjaka zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoka (žrtvu), što je sudac istrage prihvatio i okrivljenicima odredio istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:54