HDZ-OV ŽUPAN

DORH zatražio od policije izvješće u vezi istraživanja Dekanićeve nesreće, on ne misli dati ostavku

‘Župan Dekanić ne razmišlja o ostavci‘, odgovorili su iz Ureda župana na naš upit u kojem smo tražili i komentar pojedinih tvrdnji

Damir Dekanić

 Vlado Kos/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima zatražilo je od PU vukovarsko-srijemske zahtjev za dostavom izvješća o poduzetom u svezi istraživanja prometne nesreće u Cerni kojoj je u Uskršnjoj noći sudjelovao Damir Dekanić, HDZ-ov vukovarsko-srijemski župan. Potvrdili su nam to iz Policijske uprave, kao i da će ODO-u u Vinkovcima traženo izvješće dostaviti. Dekanić, pak, za to vrijeme ne razmišlja o podnošenju ostavke na svoju dužnost, a što su od njega zatražili oporbeni Domovinski pokret i Most.

''Župan Dekanić ne razmišlja o ostavci'', odgovorili su iz Ureda župana na naš upit u kojem smo tražili i komentar pojedinih tvrdnji, a koje su iskazali i neki oporbeni političari, kako nije istinita priča da je službenom Škodom Superb upravljao 37-godišnji K. B., nego da je auto vozio upravo Dekanić, kojemu je nakon nesreće utvrđena koncentracija od 1,44 promila alkohola u organizmu.

''Medijske napise smatramo tvrdnjama koje su u službi dnevne politike,'' odgovorili su iz Ureda župna, iz kojeg su još jednom odgovorili i tko je upravljao automobilom, s tim što su ovaj put tu osobu naveli imenom i prezimenom.

''Službenim vozilom Vukovarsko -srijemske županije u noći sa 16. na 17. travnja, u trenutku prometne nezgode, koja se dogodila u mjestu Cerna, upravljao je rođak župana Damira Dekanića – Krešimir Bičanić, koji nije zaposlenik Županije. Prema važećem Pravilniku o korištenju automobila Vukovarsko srijemske županije iz 2018. godine i pratećim Odlukama župan Damir Dekanić službeni automobil može i osobno koristiti 24 sata dnevno. Predmetni Pravilnik dostavljamo u prilogu. Procjena štete na službenom automobilu Vukovarsko -srijemske županije je u tijeku,'' napisali su nam iz Županije. Nismo, pak, doznali temeljem koje je odluke župan dao službeni automobil neovlaštenoj osobi, pa ispada da je to učinio samoinicijativno, svjestan činjenice da je konzumirao alkohol. U medijima su se pojavili i napisi kako je jedna žena iz Cerne na Facebooku objavila da je vidjela kako je župan nakon nesreće iz automobila izašao sam, odnosno da s njim nije bio nitko drugi. No, i Bičanić i Dekanić su na policijski zapisnik dali izjavu kako su obojica bili u autu, a da je Bičanić, koji nije imao alkohola u organizmu, njime upravljao.

Iz PU vukovarsko-srijemske su nam odgovorili da do sada nisu zaprimili ''bilo kakvu obavijest ili informaciju od strane građana – svjedoka vezano uz počinitelja prometne nesreće od 17. travnja u Cerni, u Ulici braće Radića. Dinamika prometne nesreće, kao i sudionici o kojima smo izvijestili javnost, utvrđeni su prikupljenim obavijestima na mjestu događaja te provedenim očevidom. Naravno, ukoliko dođemo do novih saznanja ili nam pristupi osoba koja bi raspolagala saznanjima relevantnima za dinamiku ili sudionike prometne nesreće, policija će sva saznanja provjeriti i uzeti u obzir,'' odgovorili su nam iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2022 17:38