SLUČAJ IZ METKOVIĆA

DOVRŠENO VJEŠTAČENJE UZROKA SMRTI GABRIJELA BEBIĆA Majka tragično preminulog dječaka: 'Tri dana smo obilazili liječnike i molili za pomoć'

Ivana Bebić, majka preminulog Gabrijela (u krugu)
 Denis Jerković / HANZA media, obiteljski album

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, vještačenje uzroka smrti Gabrijela Bebića iz Metkovića, koji je preminuo prošle godine u KBC-u Split, nakon što mu se u Metkoviću nije pružila adekvatna medicinska pomoć, završeno je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tako je, barem što se vještačenja tiče, završena ova tužna priča u kojoj je devetogodišnji dječak život izgubio na "pravdi Boga".

- Rezultate vještva još uvijek ne znamo, ali se nadamo kako će ono pokazati niz propusta koji su se dogodili u Metkoviću, dok su moj suprug Mišo i moj sin Gabrijel tri dana obilazili metkovske liječnike i molili za pomoć. Nadam se da će ovo vještvo pokazati i zbog čijih je propusta naš mali Gabrijel preminuo - kratko je komentirala Ivana Bebić, Gabrijelova majka.

Kako je već u nekoliko navrata i pisala Slobodna Dalmacija, od vještva ovog slučaja svi su Medicinski fakulteti u Hrvatskoj bježali kao "vrag od tamjana" i nitko nije htio provesti vještačenje. Prvo je to odbio Medicinski fakultet u Zagrebu, pa onaj u Rijeci, pa u Osijek i na kraju u Splitu.

Kad se u javnosti počela spominjati mogućnost da obitelj Bebić zatraži neovisno vještačenje iz inozemstva (spominjala se Slovenija), pravosudne vlasti RH naložile su Medicinskom fakultetu u Zagrebu da provede vještačenje, što su oni u konačnici i napravili.

Rezultati vještačenja još se uvijek ne znaju, ali svi se nadaju kako će hrvatska javnost uskoro s njima biti upoznata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:24