NEIZVJESNA SUDBINA

DOZNAJEMO: BAKA NEĆE MOĆI PREUZETI SKRB O ZLOSTAVLJANOM DJEČAKU! U razgovoru s novinarima otkrila i više nego što je trebala

 
 Damjan Tadić / Hanza Media

Dvogodišnji dječačić kojeg je majka ostavila dadilji za koju se sumnja da ga je zlostavljala u iznajmljenoj šupi u Zagrebu, do daljnjeg ostaje u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

Dječakova majka i dadilja su pak pritvorene na mjesec dana te ih se sumnjiči za povredu djetetovih prava, a paralelno s time zagrebački Centar za socijalnu skrb provodi intenzivnu sveobuhvatnu obiteljsku procjenu kako bi se dijete adekvatno zbrinulo – prvo privremeno, a potom i trajno.

S obzirom na šokantnu ispovijest bake dječaka koju je dala za RTL, teško da će baka biti prva iduća stepenica kod koje bi dječak mogao pronaći konačno utočište. Baka koja radi u Njemačkoj je, naime, najavila da će zatražiti skrb nad djetetom, no, kako neslužbeno doznajemo, veća je vjerojatnost da će protiv nje biti podnijeta kaznena prijava.

Život u šupi

Baka je, naime, ispričala kako njezina kći nije kuhala dječaku, loše ga je hranila i nije održavala higijenu. Radi se o očitom zanemarivanju djeteta, koje baka nikome nije prijavila.

Zadnji put unuka je vidjela 5. lipnja.

- Ima strganu ruku, ali ozljede od čikova i hematome po tijelu nema. A kad sam ga zadnji puta vidjela, 5. lipnja, imam snimku od tada. Dijete ne bi moglo plesati da je imalo prijelome. Kći mi je 1. srpnja poslala na mobitel sliku jer sam je pitala kako je unuk. Odgovorila je da je super. No nazvala sam je jer mi se činilo po slici da je ispijen, blijed, mršav, pothranjen, bez sjaja u očima. Na to mi je rekla da dijete raste – ispričala je baka za RTL, otkrivši da joj je kćer nezrela za majčinstvo.

Napomenula je pritom i da kao osoba nije loša, ali da je sina zanemarivala jer mu nije ni kuhala niti se brinula o njegovoj higijeni. Da joj unuk živi u šupi, kazala je još, nije znala, ali je znala za dadilju, no ne i o kome se radi. Na upit zašto nije intervenirala u odgoj dječaka, baka je odgovorila da su se ona i kćer po tom pitanju razilazile i da je to bio razlog kćerkina odlaska iz kuće.

Tražila je dadilju

Socijalne službe baki nije palo na pamet zvati jer je, kaže, pokušavala sama popraviti situaciju.

- Osjećam krivnju zbog ponašanja svoje kćeri. Možda joj nisam sve davala, nisam je držala kao princezu. Možda bi bilo drugačije. Tražit ću puno skrbništvo nad dječakom – zaključila je baka.

Podsjetimo, dječakova majka dobila je sezonski posao u Istri, a unazad 10 mjeseci po društvenim mrežama davala je oglase kako traži dadilju. Objema prijeti višegodišnji zatvor, a je li majka znala da dadilja sa sinom boravi u 10-ak kvadrata iznajmljene šupe bez prozora, nije poznato. Do kraja izdanja nismo dobili odgovor od policije hoće li istraga obuhvatiti i baku s obzirom na njezina saznanja o zanemarivanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:13