POŽAR POD NADZOROM

DOZNAJEMO IZRAVNO S POŽARIŠTA Zaustavljena vatrena stihija u Nacionalnom parku Krka

Arihva
 Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Zaustavljeno je širenje vatrene stihije i požar je stavljen pod kontrolu gasitelja u Nacionalnom parku 'Krka, doznali smo izravno s požarišta u četvrtak u 11,30 sati od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića.

- Vatrena stihija koja se od jučer zašla na područje opčine Skradin u kanjon Krke i širila se prema manastiru Krka i Roškom Slapu uz veliku pomoć zračnih snaga stavljena je pod nadzorom. Na tom području nema više vatre, a ni dima. Puno bolja situacija je i na području Zelića u općini Promina. I tamo je požar stavljen pod kontrolu – kazao je Darko Dukić.

Od jutros požarište u Nacionalnom parku Krka, uz dva kanadera i tri zračna traktora, gasilo je ukupno 240 vatrogasaca, među njima i gasitelji iz unutrašnjosti Hrvatske, te 85 pripadnika Hrvatske vojske. Požar kod Zelića gasilo je, pak, 70 vatrogasaca s 22 vozila, i 25 pripadnika HV-a iz vojarne u Kninu.

Od utorka u 14,25 sati kada je izbio požar kod Kistanja opožareno je oko 2200 hektara površine. Požrtvovnošću vatrogasaca svi stambeni i gospodarski objekti obranjeni su. Nitko od ljudi i gasitelja nije ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:35