SPRIJEČEN STRAVIČAN ZLOČIN

DOZNAJEMO TKO JE ČOVJEK KOJI JE HTIO NARUČITI UBOJSTVO CIJELE OBITELJI Nesuđeni egzekutor žrtvama pokazao pištolj iz kojeg ih je trebao likvidirati!

 
Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 60-godišnjega hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju, jedno kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom i jedno kazneno djelo protiv javnog reda nedopuštenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

Kako smo neslužbeno doznali, riječ je o Tomi Ilijevu zvanom Slatki, koji živi na istoj adresi kao i njegova žrtva Gjini Zallaj u umaškom naselju Moela u Ulici Pozioi 22.

Prema priopćenju tužiteljstva, Ilijev, kojem se ne navodi identitet, u subotu je iz niskih pobuda, a u namjeri da ubije 57-godišnjeg Zallaja, njegovu 51-godišnju izvanbračnu suprugu i njihovo zajedničko dijete, pitao 40-godišnjeg muškarca bi li ih za njega likvidirao ili našao nekoga da to učini. Međutim, taj je muškarac to izričito odbio.

Isti je dan Ilijev i Zallajevoj izvanbračnoj supruzi rekao da će ubiti nju i njezina izvanbračnog supruga, a govorio je to muškarcu kojeg je htio angažirati s namjerom da on to kaže Zallaju. Muškarac koji je odbio biti plaćeni egzekutor sve je ispričao potencijalnim žrtvama i policiji, a pokazao im je i prepravljeni plinski pištolj koji je trebao poslužiti za njihovu likvidaciju. Policija je u nedjelju kod Tome Ilijeva pronašla prepravljeni plinski pištolj u koji je umetnuo užlijebljenu čeličnu cijev kalibra 7,65 milimetara, a to oružje spada u kategoriju oružja koje građani ne smiju držati.

Na prijedlog Državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskoga suda u Puli odredio je istražni zatvor protiv okrivljenoga Tome Ilijeva. Kako doznaje Glas Istre, Gjini Zallaj ispričao im je što bi mogla biti pozadina naručenog ubojstva koje je, srećom, spriječeno.

- Stan u prizemlju kupio sam još 2005. godine od Tome, a on se preselio u stan na katu koji je vlasništvo njegova brata koji živi u Srbiji i sestre koja stanuje u Bujama.

Živio je u tom stanu uz njihovo dopuštenje u praktički nehumanim uvjetima jer taj stan nije održavao, a nije redovito plaćao ni režije. Ja sam u svibnju ove godine kupio taj stan od njegova brata i sestre i počeo ga sređivati. S Tomom sam postigao dogovor da će ga on napustiti do 30. rujna.

Brat i sestra obećali su mu da će mu nakon završetka turističke sezone potražiti neki smještaj. Njemu se očito takva ideja nije svidjela i, koliko mi je poznato, s njima se prepire i prijeti sudskom tužbom jer tvrdi da i njemu pripada dio te nekretnine.

To sa mnom nema veze jer sam ja brata i sestru Tome Ilijeva uredno isplatio i sada sam vlasnik tog stana - ispričao je Gjini Zallaj za Glas Istre.

Novinari tog dnevnika od nekoliko su susjeda doznali da je Tomo Ilijev prokockao svu svoju imovinu tijekom godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:53