SPRINT PRED ZAGREPČANKOM

Doznajemo tko je osumnjičenik koji je jučer pobjegao policiji, traže ga u Sloveniji i Hrvatskoj

Kad je policajac otvorio vrata ‘marice‘, naglo je iskočio i gurnuo ga tijelom i rukama koje su bile vezane
 Ranko Šuvar/Cropix

Šerif Hrustić, 22-godišnjak sa zagrebačkom adresom, od 15.30 sati u srijedu, kada je ispred zgrade Zagrepčanke pobjegao policajcima koji su ga vodili na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, tražena je osoba u Hrvatskoj, ali i na teritoriju Slovenije. Naime, njegovo je ime na slovenskoj tjeralici već neko vrijeme, a kako doznajemo, Slovenija ga traži zbog jednog razbojništva u kojem je imao glavnu ulogu.

Upravo njihov europski uhidbeni nalog bio je razlog što su mu stavljene lisice na ruke tijekom utorka, i to u relativno mirnom ozračju na području PP Maksimir, uz tek pokoje, kako doznajemo, negodovanje i čuđenje odakle uhićenje i tjeralica, jer da je on "nevin i da nema pojma o ničem".

Nestanak struje

Nakon noći provedene u pritvoru, tijekom srijede vođen je na ispitivanje u prostorije tužiteljstva na Selskoj cesti. Međutim, kako doznajemo, zbog nestanka struje na tom području, i samim time nemogućnosti da se snimi njegovo ispitivanje i uzimanje generalija, nakon što su čekali neko vrijeme, odlučili su da se saslušanje preseli u prostorije tužiteljstva u Zagrepčanku, kamo su se sa stražnje strane zgrade dovezli oko 15.30 sati.

image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix

Namrgođeni Hrustić s lisicama na rukama, odjeven u trenirku i tenisice Adidas bez žniranaca, a koje policajci uvijek skidaju nakon uhićenja, jedva je dočekao da se otvore vrata kombija. Odlučio je po svaku cijenu ne susresti se s tužiteljem, a kamoli biti eventualno izručen.

Policajac u fizičkoj top-formi otvorio je vrata kombija i u tom ga je trenutku Hrustić, “zalijepljen” već za vrata, odgurnuo tijelom i rukama koje su bile vezane sprijeda. A od lisica koje su se otvorile, kako doznajemo, policajac je zadobio porezotinu podlaktice te mu je liječnička pomoć pružena u KB Sestre milosrdnice. Nakon sanacije ozljeda, pred policajcem je ona teža “sanacija” možebitnog navodnog propusta do kojeg je došlo tijekom preprate uhićenika.

Sprint pred policijom

- Koščat, crne kose i tamnije puti - opis je kojim su se koristili svjedoci koje smo zatekli u blizini Zagrepčanke na Vrbiku, te su nam rekli da su bjegunca vidjeli da trči u smjeru istoka.

- Baš je sprintao. Kao da je iz prve odmah ubacio u šestu brzinu. Onda su za njim krenuli i policajci, vikali su mu da stane, uzvikivali neka upozorenja. Ali badava. Izgledalo je kao u nekom crtiću, kao kada nekom tko bježi možete staviti soli na rep. Oko Zagrepčanke začas se stvorila hrpa policije, najviše interventne. Dečki su se rastrčali posvuda, oko zgrada, zavirivali su u ulaze - otkrila nam je jedna stanarka obližnje zgrade koja se u to vrijeme zatekla vani.

U tijeku je intenzivna potraga i rekonstrukcija bijega pomoću nadzornih kamera diljem grada.

image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. siječanj 2023 12:39