OBIJESNA VOŽNJA

Doznajemo tko je vozač koji je Svetim Rokom vozio u suprotnom smjeru: Imao je 1,5 promila

Gospićanin je s kaznenom prijavom za obijesnu vožnju ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću

Drama u Svetom Roku

 Jutarnji List

Gospićanin T.F. (37), koji je u noćnim satima 14. lipnja pod utjecajem alkohola općinom Lovinac vozio suprotnim trakom autoceste A-1 te tako prošao čitavi tunel Sveti Rok, s kaznenom prijavom za obijesnu vožnju ispitan je na Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 37-godišnjak u noćnim satima 14. lipnja 2022., upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola u krvi je bila veća od 1,50 g/kg) i kretao se jedanaest minuta kolničkom trakom autoceste A1 namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera (područje Općine Lovinac) te da je time ugrozio sigurnost vozača i putnika u prometu na autocesti A1 - kažu u gospićkom tužiteljstvu.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, osumnjičenom 37-godišnjaku naložilo mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. Ukoliko mu se u sudskom postupku dokaže krivnja prijeti mu zatvorska kazna u trajanju do tri godine. Inače, doznajemo da se radi o ugostitelju s gospićkog područja koji je dobro poznat tamošnjoj policiji.

Podsjetimo, na autocestu je ušao na čvoru Sveti Rok u 1.17 sati te se vozio 11 minuta do južnog portala tunela u krivom smjeru. Tamo su ga zaustavili vatrogasci, onda se okrenuo i nastavio vožnju u pravom smjeru u pravcu sjevera, da bi ga tada presrela policija i uhitila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. prosinac 2022 15:18