‘MULA‘ PALA NA TUĐMANU

Doznali smo nove detalje o Brazilki koja je progutala 76 kapsula, u sebi je imala kg kokaina!

28-godišnja djevojka iz Brazila je odmah po slijetanju u zračnu luku bila pod lupom službi
Brazilka progutala 76 kapsula
 Puz/cropix

Nakon što su početkom srpnja u Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman sletjele dvije tzv. mule iz Brazila sa ukupno 3,5 kilograma kokaina, 3. listopada na istu su lokaciju doletjele su 76 kapsule kokaina.

Nepuni kilogram opijata točnije 990 grama otkrili su djelatnici carine kod 28-godišnje državljanke Brazila koja je, kako se otkrilo, progutala kapsule ispunjene kokainom.

U Zagreb je doletjela iz Sao Paula preko Lisabona.

- Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rengenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene. Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njezina zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb. Tijeku boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja - kažu iz PU zagrebačke.

image
PUZ

Po dovršetku istraživanja, Brazilka je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

I dok se još uvijek pokušava otkriti koja je bila krajnja destinacija njezinim prethodnicima odnosno tko je bio kupac, pred hrvatskim istražiteljima je novi izazov, a nije za isključiti da dostave kokaina potječu iz iste operacije i istih izvora.

Podsjetimo, njezini prethodnici su u razmaku od osam dana tijekom srpnja unijeli u Hrvatsku 3,5 kilograma kokaina. Muškarac je u prtljazi skrivao šest bočica kozmetičkih proizvoda sa 1500 grama kokaina te dvije vrećice bombona sa 43 paketića 'teška' još 927 grama iste droge. Dama je, pak, tjedan kasnije na teritorij Hrvatske doletjela sa kilogramom kokaina ušivenog u grudnjak.

image
PUZ
image
PUZ

Kako doznajemo, 28-godišnja djevojka iz Brazila je odmah po slijetanju u zračnu luku bila pod lupom službi s obzirom da je putovala rutom koja inače često služi krijumčarima u ostvarenju njihovih ciljeva i brzinske zarade.

Na upit ima li išta za prijaviti i je li išta progutala rekla je da nema i da nije, a upućeni u problematiku nam otkrivaju da je tijekom carinske kontrole bila izrazito smirena što možda povlači za sobom sumnju da joj to nije bilo prvi puta.

Krajnja destinacija bila joj je Zagreb, barem prema dosad utvrđenom jer kod sebe nije imala nikakvu novu kartu niti rezervaciju za neku drugu lokaciju.

Ova akcija je još jednom pokazatelj odlično obavljenog posla carinske službe i daljnje suradnje granične policije i kriminalista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2022 17:53