SMRT NA MATURALCU

Doznali smo nove detalje, učenik iz Istre poginuo je tijekom izlaska u Pragu: ‘Svi su u velikom šoku‘

Radi se o nesretnom slučaju. Ostali učenici koji su bili na putovanju vratili su se noćas kući

Policija u Pragu, ilustrativna fotografija

 Deml Ondřej/Čtk/Profimedia

Umaški 17-godišnjak, gimnazijalac porečke Srednje škole Mate Balote, pao je s petog kata zgrade u Pragu gdje je bio u izlasku sa svim svojim kolegama te četiri profesora za vrijeme školskog putovanja.

- Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog kata. Vjerujem da je nesretan slučaj i ne bih mogao ništa više komentirati do dopisa češke policije, kazao je za HRT Krešimir Bronić, ravnatelj Srednje škole Mate Balote.

Radi se o nesretnom slučaju, a 76 preostalih učenika koji su bili na putovanju vratili su se noćas oko 1 sat kućama.

Svi su jako potreseni situacijom i ovim nesretnim slučajem koji se dogodio u noći s petka na subotu u 00:30 sati u Pragu oko kojega još nisu razjašnjene sve okolnosti.

Djeca su bila na putu s pulskom turističkom agencijom Zeatours koja je specijalist za učenička putovanja.

- Ovo je putovanje bilo u našoj organizaciji i ovo je prvi put u 30 godina da se tako nešto dogodilo. Nismo to još doživjeli i od 1 sat ujutro smo u stalnom kontaktu s ravnateljem i profesorima koji su za vrijeme događaja bili s djecom na licu mjesta. Svi su potreseni, no uspjeli su se nekako sabrati i odgovorno organizirati povratak djece u Poreč. Profesori su, kao i djeca, bili u velikom šoku, kaže nam Floris Milohanović, direktor iz turističke agencije Zeatours. Kaže nam i da su roditeljima ponudili svu moguću pomoć oko puta u Prag, svoje vodiče, partnere.

- Ne znamo što se dogodilo vani te večeri, no policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su djeca puštena da se vrate u Hrvatsku. Podatke policijskih izvještaja s očevida nemamo i to će vjerojatno ići preko ambasade. Koliko znam, obdukcija tijela će biti sutra, pa će se ono vratiti u Hrvatsku. Bio je to nesretan slučaj, pao je s velike visine, ispričao nam je vidno potreseni vlasnik pulske agencije.

Ravnatelj škole Krešimir Bronić kazao nam je da će se nastava održati sutra, ali da dolazi tim za krizne intervencije koji će pružiti psihološku pomoć svim učenicima koji su bili na putovanju.

- Održat ćemo i roditeljske sastanke s učenicima i roditeljima. Svi smo još uvijek potreseni, kazao nam je Bronić. Kaže da ne zna hoće li on kao ravnatelj dobiti policijsko izvješće iz Praga ili će to ići preko Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Hrvatska veleposlanica u Češkoj, Ljiljana Pancirov, kazala je za HTV kako želi izraziti sućut obitelji, ali i svim onima, djeci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

- Za sada nemam nikakve dodatne informacije. Očekuje se izvješće policije i nalaz obdukcije. Tijekom ponedjeljka očekujemo dodatne informacije, kazala je Pancirov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:26