MAČETOM U KLASIČNU

Doznali smo što se događalo prije incidenta, majka jednog učenika: ‘Jedna stvar mi je nepojmljiva!‘

Pretpostavlja se da je naoružani mladić u školu ušao kroz stražnji ulaz, s obzirom na to da je na glavnoj porti portir

Klasična gimnazija

 Goran Mehkek/Cropix

Nepoznati muškarac naoružan oštrim predmetom ušao je u ponedjeljak poslijepodne u zgradu zagrebačke Klasične gimnazije, a tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, potvrdila je zagrebačka policija.

Učenici prepričavaju kako je riječ o napadaču s velikim nožem, a neki spominju i mačetu.

Pretpostavlja se da je naoružani mladić u školu ušao kroz stražnji ulaz, s obzirom na to da je na glavnoj porti portir. Riječ je o sporednom ulazu koji se ne zaključava. Taj je ulaz neko vrijeme bio pod ključem, no učenici su se zbog toga bunili, s obzirom na to da su tu izlazili van na pušenje.

- Iz razreda u koji je ušao čula se galama sve do susjednog razreda. Profesorica je istrčala iz razreda. Aktivirana je stručna služba u školi, svi su izvan sebe - kažu nam u Klasičnoj.

- Čim me sin nazvao da su evakuirani iz škole jer je netko ušao u školu naoružan nožem, odmah sam s posla došla ovdje. Nepojmljivo je da nema kontrola tko ulazi i izlazi na svim izlazima u školski objekt. Zar netko trrba nastradati da se sigurnost digne na višu razinu? - pita se majka jednog srednjoškolca koju smo zatekli ispred institucije.

Jedan od učenika viših razreda nam je otkrio da je počinitelj na školskom hodniku sreo učenika, te mu zaprijetio smrću pa je ovaj u strahu pred oštrim predmetom i izgovorenim prijetećim namjerama pobjegao u prvu učionicu. Napadač je krenuo za njim pa je zaprijetio i učiteljici te ostalim đacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:14