PALA U OKNO DIZALA

Doznali smo što se događalo u napuštenoj ZG bolnici: ‘U šoku sam, ne mogu doći k sebi!‘

K sebi ne mogu doći nakon svega - rekao je drhtavog glasa za Jutarnji list kratko mladić koji je sa 27-godišnjakinjom proveo večer iz užasa
vatrogasci Zagreb

U ponedjeljak oko 19 sati na Jadranskoj aveniji u Novom Zagrebu, 27-godišnjakinja je unutar nedovršenog objekta pala u otvor predviđen za dizalo i teško se ozlijedila.

S prijateljem je otišla do napuštenog objekta na Jadranskoj aveniji u Novom Zagrebu, točnije do nikad dovršene Sveučilišne bolnice gdje su, kako doznajemo, crtali grafite. No, u jednom trenutku nešto poslije 19 sati stvari su pošle po zlu.

Manjak opreznosti, nesiguran teren i mrak koji je pao, 'kumovali' su tragediji u kojoj je 27-godišnjakinja pala sa šest metara visine u okno dizala, odnosno u prostor predviđen za dizalo. Mladić koji je bio s njom ostao je priseban pred užasnim scenama i zapomaganjem koje je dopiralo iz dubine te je odmah alarmirao Hitne službe.

Prvi su se odazvali vatrogasci i djelatnici Hitne pomoći koji su se spustili u otvor. Djevojka, inače mlada dekoraterka, je bila pri svijesti te su ju stabilizirali stavivši je na nosila za izvlačenje kako bi ju dignuli sa užadi. Potom je prevezena u KBC Zagreb gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede ali je, srećom, izvan životne opasnosti.

- Napušteni objekti nisu mjesto za obilaske jer su puni opasnosti - upozorili su iz Vatrogasne postrojbe Zagreb čijih je 14 djelatnika bilo na intervenciji. Inače, vatrogasci na spomenutoj lokaciji često vježbaju pa su i ovo posljednje spašavanje u nizu, odradili školski i vrlo brzo.

- Ja sam u šoku. U totalnom šoku i ne znam što da vam kažem jer do razgovora mi nije. K sebi ne mogu doći nakon svega - rekao je drhtavog glasa za Jutarnji list kratko mladić koji je sa 27-godišnjakinjom proveo večer iz užasa. Zagrebačka policija je, pak, nakon provedenog očevida događaj okarakterizirala kao nesretan slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 15:12