DETALJI STRAVE

Doznali smo što se spominje kao uzrok frontalnog sudara u kojem su poginule 3 osobe

Putnici u Opelu Astri poginuli su na mjestu događaja i interventne službe mogle su, nažalost, samo konstantirati njihovu smrt
 Matija Djanjesic/Cropix

Tri su osobe poginule, a tri su zadobile teške tjelesne ozljede u teškoj prometnoj nesreći koja se, prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, dogodila u subotu oko 8:05 sati na Jadranskoj magistrali, na predjelu kod Sibinja Krmpotskog u blizini Senja.

Prema primorsko-goranskoj policiji, došlo je do frontalnog sudara između Opela Astre riječkih registarskih oznaka i Volkswagen Pola talijanskih registarskih oznaka, a smrtno su stradali hrvatski državljani koji su bili u Astri, dvije ženske i jedna muška osoba. U KBC-u na Sušaku, gdje su unesrećeni prevezeni nakon nesreće, rekli su nam da je jedna osoba, talijanski državljanin, u životnoj opasnosti te se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja, dok je dvoje talijanskih državljana također hospitalizirano s teškim tjelesnim ozljedama, odnosno višestrukim prijelomima, no, srećom, izvan su životne opasnosti.

Nesreća se dogodila pred zavoj nakon ravnog dijela magistrale, između Kozice i Smokvice. Očevid je predvodila zamjenica županijske državne odvjetnice i još uvijek nisu utvrđene sve okolnosti koje su dovele do nesreće. Prema neslužbenim informacijama, Opel i Polo najvjerojatnije su se sudarili usred pretjecanja, no to još uvijek nije službeno potvrđeno.

Uz policiju i hitnu pomoć, unesrećenima su pomagali vatrogasci JVP Senj i DVD San Marino iz Novog Vinodolskog, a zbog nesreće, došlo je do zastoja u prometu i velikih kolona, budući da se promet odvijao jednom prometnom trakom.

Kako smo doznali, prizori na mjestu nesreće bili su stravični. Putnici u Opelu Astri poginuli su na mjestu događaja i interventne službe mogle su, nažalost, samo konstantirati njihovu smrt. Talijanski državljanin, za čiji se život liječnici bore u KBC-u na Sušaku, ima višestruke ozljede i ishod je još uvijek neizvjestan.

Policija, za sada, ne otkriva tko je vozio i tko je prešao na suprotni prometni trak, no sudeći po viđenome, to bi najvjerojatnije mogla biti Opel Astra koja se kretala u smjeru Senja, dok je VW Polo dolazio sa suprotne strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2022 00:14