NEVJEROJATNO

Doznali smo tko je dizao paniku dojavom o bombi u Avenue Mallu: Gospodinu se danas samo nije radilo...

Uhićeni muškarac je zaštitar koji je radio u jednome butiku u Avenue Mallu

Dojava o bombi u trgovackom centru Avenue Mall

 Marko Miscevic/Cropix

Niti dva sata nakon dojave da je u trgovačkom centru Avenue Mall u novozagrebačkom Sigetu postavljena eksplozivna naprava policija je uspjela riješiti slučaj i ući u trag dojavljivaču.

Kako doznajemo, muškarac je danas u 10.10 sati preko telefona dojavio operativno-komunikacijskom centru, poznatijem kao telefon 192, da se u prostorijama Avenue Malla nalazi bomba. Kao i svaki put dosad, policija je promptno postupila po dojavi te su se zaputili u centar. Dok su policijski djelatnici zajedno s policijskim psom pretraživali svaki kutak Avenue Malla, paralelno se provodilo istraživanje tijekom kojega su uspjeli ući u trag dojavljivaču na temelju broja telefona koji je neuspješno pokušao sakriti.

U brzo organiziranoj akciji, doznajemo, policija je potencijalnog sumnjivca uhitila i odvela na kriminalističko istraživanje. Uhićenje muškarca kojeg se dovodi u vezu s tim događajem potvrdila je i zagrebačka policija. Premda se mislilo da bi se tim uhićenjem mogao razriješiti cijeli niz lažnih dojava o bombama postavljenima u trgovačkim centrima koje su zadnjih mjeseci uzbunjivale Zagrepčane, prema prvim informacijama do kojih je Jutarnji list došao, to neće biti slučaj.

Naime, uhićeni muškarac je zaštitar koji je radio u jednome butiku u Avenue Mallu, te je, navodno, razlog da čitavu policiju digne na noge i prekine rad centra koji je zbog dojave bio ispražnjen - lijenost. Zaštitaru se navodno danas nije radilo te je s jedne od govornica nazvao isključivo kako bi prekinuo rad centra i mogao se ići odmoriti ili obaviti neke privatne poslove.

U zadnjih nekoliko mjeseci niz trgovačkih centara dobio je lažne dojave o postavljenim bombama elektronskom poštom s adresa registriranih pod ruskom domenom, ponekad i po nekoliko u istom danu, a nakon čega su centri bili evakuirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:28