TRAGEDIJA KOD KRIŽEVACA

Doznali smo tko su žrtve vatrene stihije: ‘Pokušao sam ući u kuću, dozivao sam, vikao, ali se nitko nije javljao‘

Umirovljenik S.Š. (74) i njegova nevjenčana 55-godišnja partnerica izgubili su život
Ilustracija
 Josko Ponos/Cropix

Umirovljenik S.Š. (74) i njegova nevjenčana 55-godišnja partnerica izgubili su život u stravičnoj vatrenoj stihiji koja je pod nerazjašnjenim okolnostima izbila u njihovu domu jutros nešto prije 6 sati u mjestu Dropkovec nadomak Križevaca.

Vatrogasci su vrlo brzo stavili plamen pod kontrolu i ugasili ga, a prvi ih je pozvao u pomoć, kako doznajemo, 22-godišnji David A., zaposlenik obližnje Tvornice pogrebne opreme koji je po dolasku na posao primijetio kako iz kuće suklja dim.

Odmah je s ostalim kolegama pripomogao vatrogascima, no nažalost, u kući ih je dočekao tužan prizor - dva mrtva tijela. Iz PU koprivničko-križevačke su priopćili da su u kući pronađena mrtva tijela ženske i muške osobe i da je u tijeku policijski očevid nakon kojeg će biti poznat uzrok tragedije.

- Taman sam malo prije 6 sati došao na posao i vidio kako se iz obližnje kuće dimi. Dim je išao kroz prozore, roletne su bile nagorjele. Otrčao sam do kuće da vidim ima li koga i mogu li pomoći. Dozivao sam, vikao, ali nitko se nije povratno javljao. Vrata kuće su bila otvorena, stakla na njima nisu bila popucala. Pokušao sam ući u kuću, ali dim je već bio posvuda, ništa se nije vidjelo i gušilo me. Kroz dim se nazirala tek vatra, ali vrlo mala. Vatrogasci iz DVD-a su vrlo brzo stigli i počeli gasiti. I tada smo doznali da dvije osobe nisu preživjele - ispričao je za Jutarnji David A., zaposlenik Tvornice pogrebne opreme koji je prvi reagirao na tragediju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:11