AFERA JANAF

Dragan Kovačević i ekipa ostaju u Remetincu sve dok Uskok ne ispita svih 18 svjedoka

Kovačevića se tereti da je kao mito od Širića dobio dva luksuzna stana u Splitu i Zagrebu te plaćanje dvaju automobila
Dragan Kovačević
 Damjan Tadic/Cropix

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je žalbe bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića te ostale trojice okrivljenika na istražni zatvor koji im je sudac istrage odredio u najnovijem krugu proširenja istrage u tzv, aferi Janaf.

Kovačević će, dakle, prema ovoj pravomoćnoj odluci ostati u Remetincu dok se ne ispita svih 18 svjedoka koje je protiv njega predložio Uskok. Također u istražnom zatvoru ostaju bivši direktor sigurnosti Janafa Vlado Zorić, vlasnik tvrtke Cefis Ivan Širić te direktor tvrtke M.G.S. Edo Seifried, isto zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Kao što je poznato, Kovačević je u jednome trenutku zatražio od Uskoka da iznese dopunu obrane i sve prizna kako bi izašao iz istražnog zatvor,a međutim od te opcije u međuvremenu je odustao. No, idućeg tjedna novi sudac istrage odlučivat će o produljenju istražnog zatvora protiv Kovačevića gdje ponovo treba preispitati odluku treba li bivši direktor Janafa u Remetincu ostati do kraja ispitivanja svjedoka ili ne.

Podsjetimo, policija je po nalogu Uskoka u srijedu ponovno uhitila bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića te Zorića, Širića i Seifrieda zbog primanja mita radi namještanja poslova.

Konkretno, Kovačevića se tereti da je kao mito od Širića dobio dva luksuzna stana u Splitu i Zagrebu te plaćanje dvaju automobila, sve zajedno vrijedne oko 2,8 milijuna kuna, a kako bi Kovačević Širiću namjestio dobivanje poslova s Janafom.

Vlado Zorić osumnjičen je da je pomagao kod namještanja poslova, kao i Seifriedu koji je, prema" USKOK-ovim optužbama, bio paravan Širiću za dobivanje posla s Janafom, pri čemu je Širić bio Seifriedov podizvođač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:24