NESREĆA KOD DUBROVNIKA

DRAMA NA MORU Zapalio se katamaran, putnici spustili gumenjak u more i spasili živote!

Plovilo se zapalilo na 20 morskih milja od Dubrovnika. Nitko od nautičara nije ozlijeđen
 Ministarstvo pomorstva,prometa i infrastrukture/CROPIX

U tijeku je akcija spašavanja nautičara sa katamarana koji se zapalio na 20 milja udaljenosti od Dubrovnika. Kako saznaje Dubrovački vjesnik, putnici s katamarana, kad su uočili požar na brodu, u more su spustili gumenjak, ukrcali se i plove prema Dubrovniku. Do brodolomnika je u međuvremenu stigao brod za spašavanje.

Prema prvim informacijama nitko nije ozlijeđen, a brod lučke kapetanije brodolomnike je uzeo u tegalj.

Ministarstvo prometa izdalo je službeno priopćenje u kojem navodi:

" MRCC Rijeka je u 10:55 primio poziv pogibelji sa katamarana „MOHE“ na poziciji cca 14 NM južno od Cavtata. Na plovilu dužine 16 m nalazila su se 2 austrijanca (vlasništvo jednog od njih Herbert Heidenger). Zbog njima nepoznatog razloga došlo je do požara na katamaranu, a oni su se prekrcali u pomoćni gumenjak s motorom. U operaciju traganja i spašavanja MRCC Rijeka je odmah uključio brod LK DB „Danče“, avion Obalne straže „Pilatus“ i brod Pom.policije „Sv.Mihovil koji je isplovio s vatrogascima. Moram napomenuti da unesrećeni nisu znali svoju točnu poziciju, budući im je GPS bio u kvaru, kasnije se ispostavilo da je pozicija cca 20 NM južno od Cavtata, u ZERP-u RH. Ljudi su spašeni u 12:48 sati i prekrcani na policijsko plovilo Sv.Mihovil. Na poziciji i plovilo LK DB. U pripravnosti i posada remorkera JPS-a „Antares“, budući da katamaran nije potonuo, već je okrenut naopako.





Požar još traje, a brodovi Policije i LK DB učestvuju u njegovu gašenju. Očevid je u tijeku, a informacije su za sada neslužbene. Više informacija bit će nakon okončanju akcije. Nema ozljeđenih, a za sada nema onečišćenja mora."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 04:08