TURISTIČKI KRIMINALITET

DRAMA NA OBAVIJESNOM RAZGOVORU: 'RODIT ĆU!' Trudna džeparica nakon hapšenja pred splitskim policajcima odglumila porođaj

Ilustracija
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Inspektori Prve policijske postaje u Splitu u ponedjeljak su imali buran dan nakon što im je uhićena Bugarka odglumila trudove, zbog kojih su hitno s njom išli u KBC Split.

Tridesetogodišnja državljanka Bugarske, iz Plovdiva, dovedena je u službene prostorije zbog sumnje da je počinila krađu novčanika turistkinji, također stranoj državljanki. U ilegalnoj raboti nije ju ometala činjenica da je već u poodmaklom stadiju trudnoće. Kako bi sve bilo po propisima, doveden je sudski tumač za bugarski jezik zbog potreba kriminalističke obrade, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom obavijesnog razgovora osumnjičena za džepnu krađu počela se izvijati i vikati kako će roditi. Unatoč sumnjama kako se radi o pokušaju izbjegavanja odgovornosti za džepnu krađu, iskusni policajci ništa nisu namjeravali prepustiti slučaju. Kako nisu obučeni za utvrđivanje jesu li trudovi lažni ili pravi, situaciju su riješili na jedini mogući način.

Uhićenicu su hitno odveli u KBC Split, gdje ju je pregledao dežurni liječnik ginekolog. Doktor je utvrdio da Bugarka nema fizičke znakove skorog poroda te nije bilo potrebe za hospitalizacijom. Nakon takvog nalaza, inspektori su se vratili s trudnicom u postaju da završe kriminalističku obradu. Utvrđeno je da je djelovala sama, a ne kao dio skupine.

Bugarka je dio vala posjetitelja iz kriminalnog miljea koji svake godine dolaze iz sjevernijih dijelova Hrvatske te iz drugih, uglavnom susjednih, država. Dolaze tijekom ljeta na obalu jer im se zbog priljeva turista pruža dosta prilika za posao.

Najčešće se radi o džeparima, provalnicima i prostitutkama. Radi se o tzv. turističkom kriminalitetu, pojavi koja se svake sezone bilježi u evidencijama policijskih uprava koje pokrivaju turistička područja. Nije prvi put da splitska policija ima posla s kradljivicama iz drugih država koje unatoč trudnoći dođu na "rad" u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:37