INCIDENT

DRAMA PRED VARAŽDINSKIM ŠOPING CENTROM Manijak napao poznatog psihijatra: 'Rekao je da će me zaklati, a onda me udario. Prije 10 godina skoro me ubio'

Ilustracija
 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Općinsko državno odvjetništvo ispitalo je u četvrtak 43-godišnjeg muškarca iz Varaždina zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje, te mu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, pišu Varaždinske vijesti.

Naime, osumnjičeni je navodno u ponedjeljak u Varaždinu nezadovoljan svojim tretmanom na liječenju, zaprijetio oštećeniku da će ga ubiti i potom ga je na izlasku iz trgovine fizički napao. Kada mu je u pomoć priskočio drugi čovjek, nasrnuo je i na njega te i njemu zaprijetio ubojstvom.

Muškarac kojem je 43-godišnjak zaprijetio je inače varaždinski psihijatar dr. Nenad Horvat.

- To se dogodilo u ponedjeljak navečer kod Kauflanda, vraćao sam kolica nakon šopinga i u tom je trenutku do mene došao taj čovjek i iz čista mi mira počeo prijetiti smrću. Psovao me i rekao da će me zaklati karticom, a potom me udario koljenom u rebra. Srećom, u pomoć mi je priskočio čovjek iz kafića, a onda je udario i njega. Da nije došao taj čovjek, tko zna kako bi sve završilo - kaže dr. Horvat.

Muškarac koji mu je prijetio smrću već je dobro poznat dr. Horvatu.

- U travnju 2007. godine ničim izazvan uletio mi je u ambulantu i u potpunosti je demolirao, a mene je skoro ubio. On je inače duševni bolesnik, pacijent je na muškom odjelu psihijatrije, no nije moj pacijent. Zbog događaja iz 2007. godine osuđen je na 26 mjeseci zatvora - ističe dr. Horvat za Varaždinske vijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:43