BUKTINJA U PODSTRANI

Drama u blizini vile Ivana Perišića: Talijanski turisti evakuirani zbog požara u sauni

Vatra, srećom, nije zahvatila okolne vile od kojih jedna pripada nogometašu Ivanu Perišiću
Vatrogasac u akciji gašenja požara; ilustracija
 Luka Gerlanc/Cropix

U Podstrani je u tijeku sanacija požarišta na jednoj od novoizgrađenih vila na predjelu Brdina, na Putu don Petra Cara u Podstrani, poznatijeg kao Put starog sela, u kojoj je izbio plamen u srijedu oko 8 sati, piše Slobodna Dalmacija. Od susjeda saznajemo kako su u vili bili smješteni talijanski turisti koji su spavali kada je buknula vatra te su ih vatrogasci evakuirali iz vile tako da nitko od njih nije trpio posljedice požara.

Plamen je izbio u podrumskom dijelu, a vatra se toliko proširila da je oštećen cijeli objekt čiji vlasnik je njemački državljanin.

- Kako sam čuo požar je izbio u podrumu gdje je sauna i jacuzzi, a kako je to toga došlo ne znam. Samo znam da su ove Talijane budili i izvodili vani, a oni nisu bili ni svjesni šta se događa. Sreća pa vatra nije zahvatila ove vile oko te, ima ih pet jedna do druge i sve su za iznajmljivanje. Jedna je vlasništvo našeg nogometaša Ivana Perišića - kazao nam je mještanin Gornje Podstrane koji je zbog gužve oko požara "zaglavio" na pristupnom putu prema svojoj kući.

Kako saznajemo od Nene Tomasovića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Podstrana na terenu je bilo 6 vozila s 18 vatrogasaca, osim lokalnog JVP bili su gasitelji JVP Split te Dobrovoljna vatrogasna društva Podstrana i Žrnovnica.

- Dojavu smo dobili u 8.34 sati, a u 12.15 sati sam proglasio da je požar ugašen. U sklopu sanacije požarišta iz podruma se izbacuju izgorene stvari, a točan uzrok za sada nije poznat. Mogu samo kazati kako je očito da je šteta velika - kazao je zapovjednik Tomasović.

Očevid na mjestu izbijanja požara obavit će policijska ekipa PU splitsko-dalmatinske, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 15:01