BRZA INTERVENCIJA

Drama u centru Pule: Muškarac pobjegao s psihijatrije pa oštrim predmetom nasrnuo na policajku

Radi se o osobi koja je kažnjavana u Sloveniji, protiv koji se i u Hrvatskoj vodi nekoliko postupaka, uglavnom zbog sličnih incidenata
Ilustracija, Giardini u Puli
 CROPIX

Brzom intervencijom policije na pulskim Giardinima uhićen je Porečanin koji je galamio i mahao škarama ili nožem na ulici te prijetio prolaznicima i nasrnuo na jednu policajku.

Poziv policiji je došao u 17.05 sati i vrlo brzo iza toga muškarac je uhićen. Prema zadnjim informacijama, ozlijeđenih nema, a policiju su pozvali zabrinuti prolaznici, piše Glas Istre.

Zasad je nejasno je li uhićeni muškarac mahao škarama ili nožem jer su izjave očevidaca proturječne, a također nije isključeno da ipak ima ozlijeđenih. Prodavačica iz obližnje trgovine tvrdi da je imao nož u rukama.

Kako se neslužbeno doznaje, muškarac je u centru Pule prolaznicima prijetio po vjerskoj osnovi, spominjući božje ime.

Prema informacijama Glasa Istre, danas je pobjegao s pulske psihijatrije gdje je boravio određeno vrijeme. Ubrzo nakon bijega dogodio se incident na Giardinima. Radi senavodno o osobi koja je već kažnjavana u Sloveniji, protiv koji se i u Hrvatskoj vodi nekoliko postupaka, uglavnom zbog sličnih incidenata i napada na policajce.

Glas Istre došao je u posjed snimke incidenta na kojoj se vidi da je uhićeni počinitelj s oštrim predmetom u rukama napao policajku koja se uspješno obranila, a potom je više prolaznika priteklo u pomoć te su zajedničkim snagama savladali napadača.

Ubrzo nakon toga stiglo je policijsko pojačanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:57