OČEVID U TIJEKU

Drama u centru Zagreba: Naoružani razbojnik upao u banku pa pobjegao s novcem

Zagrebačka policija javlja kako je danas oko 12 sati u Vlaškoj ulici u Zagrebu nepoznati počinitelj uz prijetnju oružjem počinio razbojništvo
 Nera Simic/Cropix

Samo na nekoliko desetaka metara od zagrebačkoga glavnog gradskog trga danas točno u podne nepoznati pljačkaš naoružan pištoljem ušetao je u Imex banku u Staroj Vlaškoj, tamo razoružao zaštitara te izašao s novcem u gradsku vrevu.

Premda je Stara Vlaška u ponedjeljak u podne bila puna prolaznika, nitko nije ništa primijetio. "Ništa nismo vidjeli, prve informacije da je uopće bila pljačka dobili smo od vas novinara", rekla nam je jedna od zaposlenica iz obližnje trgovine.

image
Nera Simic/Cropix

Nekoliko sati nakon pljačke po vanjskom izgledu opljačkane poslovnice Imex banke izvana se uopće nije moglo naslutiti da očevid još uvijek traje. Nije bilo nikakve trake, policajci nisu čuvali poslovnicu... jedino se u poslovnicu nije moglo ući.

image
Nera Simic/Cropix

Par sati ranije, međutim, po svemu sudeći vrlo hladnokrvan pljačkaš ušetao je u banku te s pištoljem u ruci zaprijetio zaštitaru koji je bio u banci, uzeo zaštitarev pištolj, a zatim natjerao službenicu da mu otvori sef.

image
Nera Simic/Cropix

Policija je izvijestila da je oko 12 sati nepoznati razbojnik opljačkao poslovnicu jedne banke u Vlaškoj ulici u Zagrebu.

"Nepoznati počinitelj uz prijetnju oružjem počinio je razbojništvo nad zaposlenicom banke i otuđio novac. Očevid je u tijeku", objavili su iz PUZ-a. Nitko od zaposlenica iz nekoliko obližnjih trgovina, međutim, nije niti bio svjestan da je blizu njih u tijeku pljačka te da razbojnik na nišanu drži službenicu banke i zaštitara.

"Nismo ni vidjeli da se išta događa i mislim da je stvarno strašno da se to događa u centru Zagreba", rekla nam je jedan od zaposlenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:21