NESVAKIDAŠNJA NESREĆA

Drama u Imotskom polju: Cessni se pokvario motor, pilot prisilno sletio na livadu

Avion je krenuo iz Splita na rutinski let i onda je, kako ističe pilot, došlo do kvara u motoru: ulje je istjecalo
 Braco Ćosić/Slobodna Dalmacija

Avion Cessna privatne firme Split Air iz Splita prisilno se u ponedjeljak u jutarnjim satima spustio na predio Dubravice u Imotskom polju u općini Proložac. Zahvaljujući ponajprije iznimnoj spretnosti i odvažnosti pilota prinudno spuštanje obavljeno je na najbolji način jer je pilot neozlijeđen, a avion neoštećen, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako se moglo vidjeti na licu mjesta gdje su odmah pristigli članovi Javne vatrogasne postrojbe Imotski, Cessni se u letu pokvario motor pa je pilot morao negdje sletjeti.

Kružio je iznad zapadnog dijela Imotskog polja te da bi izbjegao dalekovod spustio se na pokošenu livadu izbjegavajući i bale sa pokošenim sijenom.

Avion je krenuo iz Splita na rutinski let i onda je, kako ističe pilot, došlo do kvara u motoru: ulje je istjecalo. Dvojio je da li sletjeti na predio Prološkog blata ili negdje drugdje, a kako je avion gubio visinu ipak se odlučio na najbolji izbor i sretno sletio na pokošenu livadu.

Očito, a to je vidljivo i na samoj Cessni, uslijed kvara motora koji ima svega 300 sati rada, kako tvrdi pilot, došlo je i do izlijevanja ulja, no na svu sreću uspio se sigurno spustiti.

Na mjestu slijetanja pristigla je i ophodnja djelatnika Postaje granične policije Imotski, te se uskoro i očekuje službeni izvid ove nesvakidašnje avionske nezgode.

image
Braco Ćosić/Slobodna Dalmacija
image
Braco Ćosić/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:39