HOROR NA CESTI

Drama u Istri: Pijani Makedonac udario autom u autobus pun ljudi, jedva je stajao na nogama

U trenutku nesreće u autobusu se nalazilo 25 putnika i još jedan vozač autobusa

Ilustracija, policija

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Pravi horor proživjelo je jučer 26 putnika autobusa te vozač autobusa koji su se kretali u večernjim satima kolnikom državne ceste Baderna-Pazin.

Oko 19.20 sati sinoć pazinska je policija zaprimila dojavu o prometnoj nesreći u kojoj je osobni automobil udario u autobus pun ljudi.

Dolaskom na mjesto intervencije odmah su uočili da 41-godišnji muškarac, koji je skrivio nesreću, jedva stoji na nogama.

Kako je utvrđeno, državljanin Sjeverne Makedonije bio je pod utjecajem alkohola te mu je izmjereno 1,39 promila alkohola u krvi.

Provedenim očevidom i istraživanjem je utvrđeno da je 41-godišnjak bio za volanom vozila pulskih oznaka pod utjecajem alkohola i pritom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake. U jednom je trenutku sletio van kolnika i udario u smjerokazni stupić nakon čega se vratio na kolnik gdje se sudario sa autobusom riječkih oznaka.

- U trenutku nesreće u autobusu se nalazilo 25 putnika i još jedan vozač autobusa, no nitko od sudionika nije ozlijeđen. Protiv 41-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama - otkrivaju iz PU istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:43