ISTRAŽUJU SE OKOLNOSTI

Drama u Ludbregu, učenik pao s prvog kata škole, stigli Hitna i policija: ‘Čujem da se poskliznuo‘

U tijeku su razgovori sa svim svjedocima kako bi se rekonstruiralo kako je došlo do pada

Ilustracija

 Luka Gerlanc/Cropix

Mirno mjestašce Ludbreg, u ponedjeljak nešto prije podne, uznemirile su sirene vozila hitne pomoći nakon što je odaslan dramatični poziv u pomoć zbog pada školarca s prozora prvog kata zgrade Osnovne škole Ludbreg. I dok se još utvrđuju sve okolnosti nesretnog slučaja, kojem su svjedočile i druge osobe i koje su, malo je reći, ostale užasnute, ravnatelj ludbreške osnovne škole Tihomir Horvat odaslao je kratko priopćenje za javnost.

- Tijekom prijepodneva u Osnovnoj školi Ludbreg dogodio se nesretan slučaj kada je učenik skočio kroz prozor s prvog kata škole pri čemu se ozlijedio. Učeniku je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Škola je odmah obavijestila PU varaždinsku, osnivača škole Varaždinsku županiju, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a pozvali smo i njihov Stručni tim za psihološke krizne intervencije. Zbog zaštite identiteta maloljetne osobe nisam u mogućnosti dati detaljnije informacije te molim medije da vode brigu o zaštiti prava maloljetnih osoba - priopćio je kratko ravnatelj ludbreške škole.

Nakon djelatnika Hitne u školu je pristigla i policija kako bi utvrdila sve okolnosti nemilog događaja. U tijeku su razgovori sa svim svjedocima kako bi se rekonstruiralo kako je došlo do pada, a posljednji u nizu obavijesnih razgovora obavit će se s ozlijeđenim dječakom, koji pohađa viši razred osnovne škole. Razgovor s njim vodit će se u prisustvu roditelja i psihologa, ali nakon što se za to stvore uvjeti i kada to bude dopuštalo njegovo zdravstveno stanje. A prema posljednjim informacijama, kako doznajemo, školarac je izvan životne opasnosti.

- Nisam vidio kad se to dogodilo, ali sam čuo da je maloljetnik slučajno pao dok je sjedio na prozoru. Poskliznuo se i pao. Često djeca znaju sjediti na rubu prozora u pauzi tijekom nastave ili se znaju naginjati kroz prozor kako bi dohvatili nešto što im netko odozdo baca. Uglavnom, užasnuti smo. Postavlja se pitanje odgovornosti same škole u tim slučajevima jer to su situacije kojima svjedočimo često i ljeti i zimi. Prozori se otvaraju. Škola je, uglavnom, poduzela sve mjere da se primire sva dječica koja su tome svjedočila i za to doznala - kaže za Jutarnji jedan Ludbrežanin čije dijete pohađa tu školu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:01