POKUŠAJ UBOJSTVA

DRAMA U POPULARNOM KLUBU Manijak htio zaklati policajca iz Ravnateljstva policije

Kad mu je pokazao policijsku značku, 36-godišnjak je izvadio nož i njime zarezao policajca po vratu
 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Šibenika osumnjičenom za pokušaj ubojstva policijskog službenika Ravnateljstva policije i određen mu je istražni zatvor od 30 dana.

Tereti se da je proteklog petka oko 3.30 sati u vodičkom ugostiteljskom objektu Makina nožem pokušao usmrtiti policijskog službenika iz Zagreba, zarezavši ga nožem po vratu.

Kako navode u šibenskoj policiji, prethodno je 36-godišnjak pijan i bez povoda verbalno napadao goste u ovom popularnom vodičkom noćnom okupljalištu mladeži.

Policajac, koji je bio izvan službe, gost, legitimirajući se policijskom značkom u više navrata je upozoravao 36-godišnjeg muškarca na nedolično ponašanje. Pri zadnjem upozorenju, Šibenčanin je nožem nasrnuo na policajca, na sreću, bez težih posljedica, doznali smo u policiji. Tužiteljstvo ga tereti za pokušaj teškog ubojstva, a istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od utjecaja na ssvjedoke.

Inače, suvlasnik Makine Boško Kranjac nam je kazao kako je napadač na policajca poznat i otprije kao vrlo problematična osoba sklona incidentima.

- Radio je nered u lokalu i zlostavljao goste, a nije se smirio ni nakon intervencije naših redara. Zagrebački policajac, inače naš gost, pokušao ga je smiriti upozorenjima da ne čini nerede, a ovaj je iznenada izvadio nekakav džepni nožić, mi to u Vodicama zovemo britulin, te zarezao policajca po vratu. Zaštitari su napadača zadržali do dolaska policijskih djelatnika, a skrb o lakše ozlijeđenom policajcu preuzela je služba Hitne pomoći – ispričao nam je Boško Kranjac, umirovljeni policajac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:05