IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Drama u selu kraj Đakova: Radnik bagerom oštetio plinsku cijev, došlo do požara, evakuiran dio ulice

Prilikom gašenja požara 39-godišnji bagerist je zadobio lakše opekline u predjelu ruku

vatrogasci (ilustracija)

 Paun Paunovic/Cropix

Mjesto Mrzović nedaleko od Đakova bilo je jučer poprište prave male drame koja je srećom okončana bez težih posljedica po ljude. Djelatnici tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija tamo su, naime, izvodili radove na iskopu zemlje u Ulice Stare bare, prigodom kojih je 39-godišnji bagerist slučajno oštetio plinovodnu cijev uslijed čega je došlo do istjecanja plina, iskrenja i požara u kojem se zapalio bager.

Zbog istjecanja plina i požara odmah su na teren izašle sve potrebne službe.

- S obzirom na situaciju na teren su izašli policijski službenici, kao i stručnjak za protupožarnu djelatnost, a dio ulice najbliži poprištu događaja privremeno je evakuiran kako bi se izbjegla eventualna tragedija. Na terenu su izašli i vatrogasci iz lokalnih DVD-a Mrzović i Kešinci, koji su ugasili požar i sve stavili pod kontrolu, dok su djelatnici HEP Plina preventivno isključili dotok plina – rekli su nam iz PU osječko-baranjske.

Prilikom gašenja požara 39-godišnji bagerist je zadobio lakše opekline u predjelu ruku te je kolima Hitne pomoći prevezen na pružanje liječničke pomoći, ali ozljede mu, kako doznajemo, nisu ozbiljnije prirode. Uslijed požara došlo je i do oštećenja nekoliko prozora na obližnjim obiteljskim kućama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:36