PRONAĐEN I BALON

Drama u Sesvetama: Iz vedra neba na parkiralište stambene zgrade pao meteorološki objekt

Iz PU zagrebačke kažu da na području gdje je uređaj pao nije bilo građana te da nema ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta

Policija/Ilustracija

 Niksa Stipaničev/ilustracija/cropix/

Nenajavljeno probijanje zvučnog zida diljem zemlje nije jedino što je danas u pola bijela dana uznemirilo žitelje Sesveta.

Naime, iz vedra neba prijepodne u Kovačićevoj ulici u Sesvetama pronađen je predmet koji je pomoću užadi povezan s ispuhanim balonom. Nakon zaprimljene dojave policijski službenici su na mjestu događaja utvrdili kako je najvjerojatnije riječ o radio sondi čija je svrha mjerenje meteoroloških parametara u atmosferi, a koji je pao na parkiralište stambene zgrade, dok je ispuhani balon pao u dvorište obližnjeg vrtića.

Iz PU zagrebačke kažu da na području gdje je uređaj pao nije bilo građana te da nema ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta.

- O navedenome događaju obaviještene su nadležne službe dok je uređaj uklonjen s mjesta događaja te će biti propisno zbrinut. Nadležni hidrometeorološki zavod potvrdio je kako se radi o njihovom bezopasnom senzoru, uređaju za mjerenje atmosferskih prilika - kažu iz policije napominjući da događaj nije povezan s detonacijom koja se oko 12.20 sati čula u Zagrebu, kada se najvjerojatnije radilo o probijanju zvučnog zida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:40