OKORJELI RAZBOJNICI

DRAMATIČAN POZIV POLICIJI 'Upomoć, pljačkaju nas! Traže novac, drogu, a jednog su i vezali!'

Šaputavim glasom pet minuta do ponoći zavapio je mladić koji se našao na meti razbojnika
Ilustracija
 Damjan Tadić / CROPIX / CROPIX

„Halo, policija? Dođite brzo! Ulica Kneza Borne. Pljačkaju nas. Naoružani su i prijete“ - šaputavim glasom pet minuta do ponoći zavapio je na telefon 192 mladić koji je s još četvoricom prijatelja bio žrtva razbojništva dvojice, njima (ne)poznatih, lopova koji su im upali u podrumski stan u centru Zagreba ne bi li se osim novca, domogli i droge. U manje od pet minuta dok su okorjeli razbojnici V.M. (34) i F.D. (18) provodili „red“ u tuđoj kući pritom koristeći sprej suzavac, nož i kišu prijetnji u potrazi za plijenom, policajci su ih dočekali na vratima po izlasku.

Stavljene su im lisice na ruke, a tri mjeseca kasnije protiv razbojničkog dvojca Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu.

Te kobne večeri 25. rujna odmah po dolasku na vrata stana, otvorio im je 31-godišnji E.I. Imali su fantomke na glavama, nož u ruci i sprej suzavac te su izvikivali „Daj drogu! Gdje je novac?“ Njega je odmah 34-godišnji razbojnik poprskao suzavcem, dok je njegov netom punoljetni pomagač zaprijetio nožem i zatražio ono po što su došli - novac i drogu. Međutim, nakon što im je 31-godišnji E.I. odgovorio da ništa od toga nemaju, dvojac ga je grubo bacio na tlo. Udarali su ga šakama i nogama po cijelom tijelu i po glavi, a vrhunac razbojništva bio je kad su mu selotejpom vezali ruke, usta i oči te ga ostavili da leži na pločicama kuhinjskog hodnika.

Nakon što su ga onemogućili da im se suprotstavi i pomrsi planove, noćni fantomi su odšetali do dnevne sobe gdje su zatekli još četvero muškaraca. Sve su postrojili i naredili im uz prijetnju noža i suzavca da im predaju novac, mobitele odnosno sve što imaju. Iako su i tu naišli na negativan odgovor, 18-godišnjak je prišao jednom od četvorice muškaraca, 26-godišnjem I.P., kojeg je, ne bi li pokazao ozbiljnost u prijetnjama, porezao po desnoj natkoljenici i pritom ga šaketao po tijelu kako bi mu u konačnici iz jakne i torbice ukrao 2350 kuna.

Nastavili su dalje krasti prepadnute žrtve. Jednom su uzeli 1400 kuna, drogom 100, a trećem 30 kuna te slušalice za mobitel i osobnu iskaznicu. Kako doznajemo, počinitelji žrtve poznaju od ranije, a je li bilo ranijih dugovanja ili obećanja koja su pošla po zlu, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 01:09