SVE JE POČELO PROMETNIM PREKŠAJEM

Dramatična potjera po Istri: Autom gurao policajce s ceste, lovila ga i interventna!

U blizini Žminja skrenuo je s glavne prometnice na šumski put, pa udario u suhozid. No niti to ga nije smelo - izašao je iz vozila i pobjegao u šumu
 Mario Todorić/CROPIX

PULA - Pulska prometna policija je u ponedjeljak nešto prije ponoći uočila teretni Citroën čiji je vozač počinio prekršaj. Htjeli su ga zaustaviti, no 28-godišnji vozač se oglušio na zvučne i svjetlosne signale te je nastavio vožnju u smjeru Vodnjana. Tada se počela odvijati prava filmska potjera.

Naime, na vodnjanskom području priključila im se i interventna policija. Mladić je nastavio bježati policijskim službenicima te se potjera za odbjeglim vozačem nastavila po selima na području Barbanštine.

Tijekom potjere 28-godišnjak je u više navrata prelazio iz trake u traku s namjerom da spriječi policijske službenike u pretjecanju i izgura ih s ceste.

U blizini Žminja skrenuo je s glavne prometnice na šumski put, a onda je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom i udario u suhozid. No niti to ga nije smelo - izašao je iz vozila i pobjegao u šumu. Policijski službenici uskoro su ga pronašli, uhitili i priveli u policijsku postaju.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, protiv 28-godišnjaka će nadležnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava, a slijedi i pokretanje prekršajnog postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 04:35