OKONČANA KRVAVA DRAMA U KAFIĆU

DRAMATIČNE FOTOGRAFIJE IZ OSIJEKA Napadač ubio dvoje ljudi pa sam sebi oduzeo život!

S napadačem je pregovarao i njegov brat. Kako doznajemo tražio je da mu se dovede svećenik
 Vlado Kos / CROPIX

NOVO 16:45 - Nešto poslije 16,30 sati policajci su ušli u osječki kafić i pronašli mrtvo tijelo osumnjičenog za današnje dvostruko ubojstvo, a najvjerojatnije je riječ o samoubojstvu, izvijestila je osječko-baranjska policija.

Glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec izjavio je da su specijalci u ugostiteljsku objekt ušli nakon što se čuo pucanj. Po ulasku su zatekli mrtvo tijelo muškarca za kojega se sumnja da je prijepodne u tom kafiću ubio dvije osobe.

U tijeku je očevid kojim će se utvrditi pojedinosti ovih događaja, dodao je Premec.

Izvijestio je da su, nakon višesatnih pregovora, policajci zadnji kontakt s osumnjičenim imali nekoliko minuta prije ulaska, a nakon što se iz unutrašnjosti kafića čuo zvuk sličan pucnju ušli su unutra. Djelatnici Hitne pomoći konstatirali su smrt osumnjičenog.

---------------------------------------

16:36 - U pregovore sa osumnjičenim Ivicom Petričevićem se uključio i njegov brat pokušavajući ga nagovoriti da se preda policiji. On je to odbio i kako neslužbeno doznajemo tražio je da mu se dovede svećenik.

Policija nije potvrdila da je došlo do razmjene vatre između snaga reda i Petričevića, no kako saznajemo on je prijetio da će aktivirati ručnu bombu ukoliko mu se približe.

----------------------------------------

14:50 Policijski službenici pregovaraju s osumnjičenikom za dvostruko ubojstvo u osječkom ugostiteljskom objektu, ali nije riječ o talačkoj krizi jer je u objektu samo osumnjičenik, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Glasnogovornik PU Darijo Premec izjavio je novinarima na mjestu događaja da policijski službenici, među kojima su i pripadnici specijalne policije, rade na uhićenju osumnjičenika, s kojim je uspostavljen kontakt preko službenog pregovarača.

Premec nije mogao potvrditi je li osumnjičenik, koji je ubio ženu i muškarca, pucao i na policiju, kazavši da će se takve informacije još provjeriti.

U policiji nisu mogli potvrditi ni neslužbene informacije da je osumnjičenik usmrtio svoju suprugu, jer identitet usmrćenih još nije potvrđen.

----------------------------------------

14.15 - Oko 14 sati ubojica se nakratko pojavio pred vratima kafića i nakratko započeo komunikaciju s policijskim pregovaračem koji se nalazio 50-ak metara dalje zaštićen policijskim automobilom i okružen specijalcima. To je trajalo samo nekoliko minuta nakon čega se ubojica u vidno alkoholiziranom stanju ponovno vratio u kafić.

Sa mjesta odakle novinari mogu promatrati zbivanja, vidljivo je da se 20-ak metara od kafića nalazi prekriveno tijelo jedne od ubijenih osoba.

----------------------------------------

OSIJEK - U blizini trgovačkog centra Avenue Mall u Osijeku dogodilo se dvostruko ubojstvo i u tijeku je talačka kriza. Jake policijske snage naoružane dugim cijevima opkolile su široko područje oko trgovačkog centra i ne dopuštaju pristup nikome.

Policija je potvrdila da su u kafiću preko puta trgovačkog centra ubijene dvije osobe, muškarac i žena te da je motiv ubojstva ljubomora. Neslužbeno doznajemo da je ubojstvo počinio Ivica Petričević zvani Musa, a da je u kafiću "Tiho", u kojem se sve dogodilo, ubijena i njegova supruga Slađana te gost Drago.

Ivica i Slađana imaju dvoje djece starosti 14 i 16 godina.

Policija i dalje drži u okruženju cijelo područje. Oko kafića su raspoređene snage specijalne policije, a snajperisti su opaženi na krovu obližnjeg Avenue Malla.

Očevidac koji je prošao neposredno prije događaja pored kafića i obližnje autopraone kaže da je primjetio osobu koja je iz prtljažnika automobila vadila pušku. "Učinilo mi se da je riječ o zračnoj pušci i nisam obraćao pažnju. No, kad sam se za desetak minuta vraćao, plicija je već bila na mjestu događaja", kaže očevidac koji je želio ostati anoniman.

Kako smo doznali od jednog zaposlenika Avenue Malla, nitko od kupaca, osoblja i prodavača u tom trgovačkom centru ne smije napustiti zgradu koja je pod potpunom policijskom blokadom.

Na terenu su dvoja kola Hitne pomoći.

Kako doznajemo, došlo je do razmjene vatre između napadača i policije, jer napadač ne dozvoljava policajcima prilazak mjestu zločina.

Vlado Kos / CROPIX
Osijek, 260714.Ivan Petricevic ubio je svoju suprugu Sladjanu s kojom ima dvoje maloljetne djece. Ubojstvo se dogodilo u kaficu Tiho u ulici Sv. Leopolda Mandica. Specijalna policija okruzila je ubojicu koji prijeti bombom, a doslo je i do unakrsne pucnjave. Policija je blokirala i trgovacki centar Avenue Mall sa svim gradjanima koji su se zatekli unutra i na krov postavila snajperiste.Foto: Vlado Kos / CROPIX

Kafić u kojemu se odvija talačka kriza (FOTO, Vlado Kos/Cropix)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 04:04