UBOJSTVO U MALOM LOŠINJU

DRAMATIČNE POJEDINOSTI I POZADINA STRAŠNOG KRVOPROLIĆA U NAŠEM TURISTIČKOM BISERU Ubio brata dok su turisti večerali u njihovim lokalima

Simon Curri (68), vlasnik grill pizzerije Koralj u Ulici Priko, ispred svog lokala ubio je hicem iz pištolja brata Gjergja (53), vlasnika susjedne pizzerije Galeb, nakon čega se zabarikadirao u svoj lokal i prijetio da će se raznijeti bombom, ali se ipak predao.

Zbog moguće talačke situacije, kao i nedavno u Barbatu na Rabu, na Lošinj je upućen interventni tim specijalne jedinice policije iz Rijeke, ali se do njihova dolaska Simon Curri predao te je uhićen i odveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Jedan hitac

U policijskoj postaji u kojoj su ga ispitivali o zločinu radi i njegov zet, izvanbračni suprug njegove kćeri, ali vjerojatno nije bio uključen u istragu.

Sukobu je prethodila svađa i prepirka braće Curri, koja uvijek eskalira tijekom ljeta zbog sukoba oko gostiju. Kako smo neslužbeno doznali, Simon Curri je jednim hicem iz pištolja pogodio u vrat brata Gjergja koji je iskrvario na rukama sina Nikole.

Trojica braće - Lazar, Simon i Gjergj - na Lošinj su se doselila 80-ih godina, bave se ugostiteljstvom i prilično su, kako kažu mještani s kojima smo razgovarali, samozatajni.

Čuva ih policija

Četvrti brat Pero živio je na Rabu i vratio se na Kosovo. Podrijetlom su iz Prizrena, iz zlatarske obitelji. Prije nekoliko godina, također zbog sukoba oko gostiju, došlo je do pucnjave, ali tada nitko nije stradao.

Ubojstvo koje se dogodilo među članovima obitelji Curri u četvrtak je diglo na noge i policiju jer je tijekom dana na terasi grill pizzerije Galeb bio interventni policajac s pancirkom. Naime, prema običajnom pravu koje vrijedi na Kosovu, nije isključeno da bi netko od obitelji osumnjičenog mogao biti žrtva krvne osvete pa je policija poduzela sve da to spriječi.

Mještani Malog Lošinja zaprepašteni su cijelim slučajem i mnogi od njih smatraju da je zločin kulminacija višegodišnjih sukoba. Boje se i da bi se sukob mogao nastaviti među ostalim članovima velike poduzetničke obitelji kosovskih korijena. Tijekom kriminalističke obrade trebat će ustanoviti je li oružje iz kojeg je Simon Curri ubio svog brata posjedovao legalno ili ilegalno.

Razoružan i uhićen

Prema priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske, prvo je došlo do narušavanja javnog reda i mira i pucnjave. Očevidom, koji je završen u četvrtak ujutro, rukovodio je zamjenik županijske državne odvjetnice u Rijeci. U srijedu je, navodno, došlo prvo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba među braćom Curri. Prema neslužbenim informacijama, nakon pucnjave se počinitelj zatvorio u restoran pa je pozvana i specijalna policija.

Međutim, nakon nekog vremena sam se predao te je razoružan i uhićen. Nakon dovršene kriminalističke obrade Simon Curri bit će priveden pritvorskom nadzorniku PU primorsko-goranske, a potom i dežurnom državnom odvjetniku koji će nakon ispitivanja predložiti sucu istrage pritvor za osumnjičenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:02