POKUŠAJ UBOJSTVA

DRASTIČNA KAZNA ZBOG OBRAČUNA BAD BLUE BOYSA Za osvetnički pohod protiv trojice koji ne podržavaju Mamića dobio čak 12 godina zatvora

Zagreb, 181215.Na Zupanijskom sudu na Zrinjevcu odrzana je glavna rasprava protiv Marka Tunjica, pripadnika tzv. promamicevske skupine navijaca, optuzenog zbog pokusaja ubojstva. Na fotografiji: Marko Tunjic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Na 12 godina zatvora u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen Marko Tunjić, pripadnik "promamićeve" skupine Dinamovih navijača, koji je u listopadu 2014. pištoljem pokušao ubiti trojicu tzv. antimamićevaca.

Tunjić je, prema presudi, pripadnicima protivničke skupine navijača istog nogometnog kluba priredio zasjedu na križanju u Retkovcu 25. listopada 2014. oko 1,25 sati iza ponoći, nakon što su u restoran u Teslinoj ulici u Zagrebu upali 'antimamićevci' i istukli dvojicu članova suprotne frakcije, BBB Fan Cluba

Do Retkovca se navodno doveo s još nekoliko nepoznatih pripadnika BBB Fan Cluba. Krenuli su prema kombiju u kojem su bili članovi Udruge navijača Dinama BBB odnosno "antimamićevci" a Tunjić je izvadio pištolj i zapucao po vozaču Matiji Pavliću te suvozačima Miroslavu Turkoviću i Filipu Šoštarku.

Tužiteljstvo je tvrdilo da je Tunjić pokušao ubiti i Mislava Novosela koji je bio u tovarnom prostoru kombija, ali je sud tu optužbu odbio.

Obrazlažući presudu, sutkinja Renata Miličević kazala je da je Tunjić hladnokrvno i iz bezobzirne osvete osobe napao pripadnike skupine s kojom su se sukobili oko potpore upravi kluba, iako napadnuti nisu imali nikakve veze s ranijim obračunom u restoranu u Teslinoj ulici.

Kao olakotne okolnosti sutkinja je Tunjiću, koji nije predložio niti jednog svjedoka koji bi mu dao alibi za vrijeme zločina, uzela mladost, životno neiskustvo i nepromišljanje.

"Svaka kazna je poruka društva prema počinitelju. Vi ste hladnokrvno i iz osvete krenuli u pohod. Kazna je upozorenje da društvo ne tolerira ovakvo pomašanje, a ujedno je u primjer drugima. Navijačka strast ne može biti ispred ljudskih života i to ne možemo tolerirati", kazala je sutkinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:53