KRVAVI ZLOČIN

Dražen (38) je danima umirao od ubodnih rana u derutnoj kućici u Zagrebu: ‘Napao me Dragec iz čista mira...‘

Točan datum ubadanja nožem i dalje je istražiteljima nepoznanica, no prema kaznenoj prijavi krvavi zločin odvio se krajem siječnja

Kuća u kojoj je nesretni muškarac pronađen

 Goran Mehkek/Cropix

Slavonac Dražen G. (38), čije je beživotno tijelo pronađeno u petak u derutnoj kućici na Trgu Francuske republike u Zagrebu, čini se da je umirao danima od sedam ubodnih rana u prsima koje je zadobio prije tri tjedna u susjednoj ulici. A 65-godišnji Drago S. kojeg se sumnjiči za njegovo ubojstvo je vrlo brzo po pronalasku tijela otkriven, uhićen, kriminalistički obrađen i pritvoren te će narednih mjesec dana o svojim potezima moći razmišljati u remetinečkoj ćeliji.

Točan datum ubadanja nožem i dalje je istražiteljima nepoznanica, no prema kaznenoj prijavi krvavi zločin odvio se krajem siječnja u obližnjoj Jagićevoj ulici u stanu na prvome katu u kojem je osumnjičeni neprijavljeno boravio.

- Negdje krajem siječnja ili početkom veljače, tu jednu noć Dražen je došao kasno kući. Bio je krvav te sam mu rekla da ću zvati Hitnu. Rekao mi je da ju ne zovem. Pitala sam ga što mu se dogodilo i tko ga je ozlijedio pa mi je kazao: ‘Ubo me Dragec, napao me iz čista mira dok sam kod njega sjedio u fotelji. Pili smo alkohol i nekoliko puta me ubo‘ - rekla je vrlo uznemireno žena koja je pokojnom dolazila, ali i s njim boravila u toj trošnoj kućici.

Do tog je stana kobnog dana došao Dražen G., no ubrzo je između njega i 65-godišnjeg poznanika izbila svađa zbog ranije narušenih odnosa. Bio je to okidač da umirovljenik posegne za nožem, a policija sumnja da je imao za cilj da ubije 38-godišnjaka jer mu je zadao više ubodnih rana po tijelu.

Nakon sukoba Dražen G. je napustio poznanikov stan teško ozlijeđen, međutim, ozljede mu nisu bile medicinski zbrinute pa je došlo do upalnog procesa uslijed kojeg je s vremenskim odmakom, na adresi pokraj Zapadnog kolodvora, u derutnoj kućici gdje je boravio, preminuo.

Kako doznajemo, u tom derutnom prostoru 38-godišnji Slavonac je živio duže vrijeme.

- Vidjeli smo policiju da je do kasno navečer u petak radila očevid. Pa su dolazili i jučer. Dok su radili očevid prvi dan kad smo čuli da je pronađen mrtav, bio mu je upaljen televizor a oko njega posvuda samo smeće i nagomilana krama. Ne znam samo odakle u toj baraci koja izgleda kao potleušica zapravo struja, ali eto imao je unutra izvor svjetlosti. Nije imao obitelj, barem nam je tako rekao. Nije se ženio i rođen je u Slavoniji, ali smo kod njega znali viđati jednu žensku osobu koja ga je, mislim, i tog popodneva pronašla te pozvala policiju - kaže za Jutarnji jedna stanarka ulice.

Drugi susjed nam je dodao da ga je znao vidjeti da skuplja boce po parkovima

- Mislili smo da je samo zaspao jer nije lako živjeti u takvim uvjetima, a kad ono šok čim smo vidjeli u medijima da je ipak ubojstvo u pitanju. Živio je u neredu, hladnoća mu je prodirala sa svih strana u toj straćari koju si je štitio kartonima i vrećama. O njemu zapravo ne znamo ništa osim što znamo da je tu - zaključio je drugi stanar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:16