ŠTETA 30 TISUĆA KUNA

Dražen Slavica osumnjičen za krađu i preprodaju vode

 Vjekoslav Skledar / CROPIX

ŠIBENIK - Dražen Slavica, bivši zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije i Volimir Milošević, također nekadašnji zapovjednik JVP Šibenik, u četvrtak su kazneno prijavljeni nadležnom Općinskom sudu zbog utvrđene osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti na štetu tvrtke "Vodovod i odvodnja".

Policija je istragom došla do zaključka da su Slavica i Milošević u svojstvu odgovornih osoba u vremenu od ožujka 2005.godine do listopada 2008. godine, odobravali, vršili i naplaćivali usluge prijevoza vode prema oštećenim tvrtkama.

Time su kupcima vode protupravno pribavili imovinsku korist, te su u konačnici šibenskoj tvrtki "Vodovod i odvodnja" pričinili štetu u iznosu od 29.280.78 tisuća kuna.

Nakon kornatske tragedije 30. kolovoza u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca iz Tisnoga, Šibenika i Vodica, Slavica se kao županijski vatrogasni zapovjednik i zapovjednik JVP-a Šibenik sumnjičio za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno iz nehaja.

No, protiv Slavice do danas Županijsko državno odvjetništvo nije podiglo optužnicu, niti je donijelo odluku o odustajanju o progona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:41