KORNATSKA TRAGEDIJA

Nastavljeno suđenje Draženu Slavici: Danas se ispituje pet svjedoka

Zadar, 051011.Na Zupanijskom sudu u Zadru jutros je nastavljeno sudjenje Drazenu Slavici (na slici) zbog Kornatske tragedije gdje je smrtno stradalo 12 vatrogasaca. Danas je svjedocio jedini prezivjeli vatrogasac Frane Lucic.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Miskovic / CROPIX

Ispitivanjem pet svjedoka, u četvrtak je nastavljeno sudjenje Draženu Slavici, optuženom za stradavanje 12 vatrogasaca na Kornatu . Prvi je svjedočio Zoran Jurčec, koji je na dan tragedije iza 19 sati bio dežuran u operativnom centru VOS-a Divulje.

- Tog dana iza 19.30 bilo je još pet požara, od kojih sam tri ja vodio. Istina je da sam arhivirao zabilješke o tijeku intervencija na Kornatu, ali ih ja nisam bilježio ni pročitao, kazao je Jurčec.

Časnik HV-a, Predrag Matešić, koji je kobnog dana bio voditelj zračne baze u Zemuniku posvjedočio je kako sve zapovijedi za letjelice, pa tako i kanader dolaze od OVZ-a Divulje.

- Sve zapovijedi kreću iz Divulja, nakon čega ih mi u operativnom središtu proslijeđujemo dalje. Kanader je tako preusmjeren na Vodice, a kad se točno vratio na Kornat ne znam, kazao je Matešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:11