NERVOZNI IVAN

'DRAŽENE, JE*** TI MAJKU I GROB USTAŠKI' Mladi magistar nije dobio posao pa revoltiran odlučio maltretirati susjede: 'Taj teror traje već 10 godina'

 
Ilustracija
 Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

Mladi nezaposleni magistar sociologije Ivan (26) proglašen je krivim i kažnjen nakon što je u svome stanu lupao, psovao i vikao revoltiran što su mu propale brojne molbe za posao. Policiji su ga prijavili susjedi, a Prekršajni sud u Bjelovaru odrezao mu je novčanu kaznu od 750 kuna, i to jer je “na fiktivnom javnom mjestu remetio javni red i mir lupanjem u svom stanu po plinskoj cijevi i zidovima te vičući psovke i uvredljive riječi spominjući pri tome mrtve majke, ustaški grob i slično”.

– Premda je okrivljenik vikao iz svoga stana i lupao po svome stanu, sve su čuli i drugi stanari zgrade, odnosno njegovi susjedi te ih je to uznemirilo. Dakle, posljedica njegovog ponašanja nastupila je i izvan njegovog stana i bila dostupna javnosti njegovim susjedima u stanu, kao i drugim osoba koje bi se eventualno zatekle na stubištu zgrade – tumači Prekršajni sud zašto smatra da se sve dogodilo na javnome mjestu.

Da je tog travanjskog dana ove godine oko 18.15 sati u stanu na trećem katu bilo doista veselo, potvrdio je i Ivan u svojoj obrani na sudu.

– Kupao sam se u kadi, mama je bila u kuhinji i pričali smo o odbijenicama koje sam dobio za posao. Čuo sam na katu iznad sebe susjeda Dražena da nešto viče i psuje, mislio sam da psuje mene pa sam mu viknuo iz kade: ‘Dražene, jebem ti mater’. Pritom sam dvaput udario rukom u plinsku cijev. Poslije sam čuo da je Dražen galamio na stubištu, a nakon toga je došao policijac te pozvao mene i oca u policijsku postaju. Ma, ti isti ljudi mene stalno prijavljuju – ispričao je Ivan.

No, susjed Dražen s četvrtoga kata tvrdi kako je bio u svom boravku i u jednom trenutku je čuo da netko udara po sva tri zida u boravku, a vjerojatno i u hodniku i spavaćoj sobi.

– Nakon toga, čuo sam Ivana da viče: ‘Dražene, jebem ti majku ustašku i grob ustaški’. Viknuo sam mu da prestane, ali on je nastavio lupati po cijevima za plin pa sam morao pozvati policiju. To nije prvi put, i drugi susjedi s njim imaju problema – rekao je Dražen, a njegova supruga potvrdila je kako taj “teror traje već deset godina”.

Susjeda Nada pak priznala je da slabije čuje, ali svakako se sjeća da je tog dana Ivan oko 18 sati lupao po plinskoj cijevi.

– Čula se i vika, ali nisam razumjela šta viče. Ivan nam je znao pljunuti na vrata i bacati šmrklje, a mi smo stari i bolesni i to nas jako uznemirava – kaže Nada, a Ivan joj se na sudu ispričao što im je “dva-tri puta pljunuo na vrata”.

Prekršajni sud u Bjelovaru na koncu je povjerovao susjedima i Ivana osudio zbog remećenja javnog reda i mira u zgradi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:15