PUNE RUKE POSLA

DRSKI TURISTI IZA REŠETAKA Nijemac (33) hodao gol rivom, žena vrijeđala pa napala policajce

SPLIT - Nijemci u Hrvatskoj jednostavno vole biti goli, točnije šetati goli daleko od nudističkih plaža. Posljednji takav čudnovati goli ispad priredio je 33-godišnji njemački državljanin kojeg je večernja šetnja po splitskoj rivi koštala 15 dana uvjetne kazne zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja. Što mu je bilo u četvrtak oko 20 sati navečer? Tjerao je modu, provodio vlastiti modni režim u gradu podno Marjana u koji je došao početkom tjedna.

Iako su u početku zgroženi prolaznici pomislili da je riječ o pijancu ili, eventualno gubitniku neke oklade koja je za posljedicu imala glumu u vidu golaća pred prolaznicima, kriminalistička obrada je pokazala sasvim nešto drugo. Njemački gost je naime iz samo njemu znanog razloga odlučio marširati gol. Radi lakšeg i bezbolnijeg koračanja, na noge si je obukao tenisice a u ruci je nosio malu pismo-torbicu s dokumentima i novčanikom.

Koja je točno bila polazišna točka marširanja, nije poznato, ali je njemački turist prepun ponosa i uzdignute glave prodefilirao Zapadnom obalom preko Rive pa sve do zgrade Lučke kapetanije. Šetači su ga snimali i pratili. Dovikivali mu razne riječi počevši od pristojnih do ektremno vulgarnih. Imali su ga intenciju i u more gurnuti. I dok su neki hukali, drugi su građani policiju zatrpali pozivima o golom egzibicionistu.

Njemački gost golać je priveden u policijsku postaju. Uz pomoć prevoditelja ispisana mu je prijava uz koju je odveden i pred prekršajnog suca. Obzirom da je bio totalno 'dekintiran', novčana kazna mu je zamijenjena uvjetnom.

No mala je to utjeha za građane kojima još uvijek ne idu prizori iz glave četvorice golih Nijemaca na Stradunu početkom kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:01