MAMIĆ ZA NOVU TV

‘Država mi treba dati oprosnicu, to je jedino normalno! I nikad se neću vratiti, pa nisam budala‘

‘Dok sam tu u Bosni i Hercegovini mogu pomoći hrvatskoj vladi i građanima da riješe te luđake‘
Zdravko Mamić
 Paun Paunovic/Cropix

Zdravko Mamić ekskluzivno je za Dnevnik Nove TV otkrio da će tražiti politički azil, a onda je i teško optužio nekadašnjeg Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i bivšeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

- Trebalo je doći davno prije do toga, jer su ti suci određene dokaze prikrili. Pa je l' moguće da su oni sada uhapšeni, a da niti jedna tajna služba pa ni SOA nije znala o kontaktima sudaca, ali ne u slučaju braće Mamić već u sto slučajeva. Oni su kleptomani, oni su se hvalili meni kako su - da bi mi se učinili uvjerljivima da im dam novac, da su i u drugim predmetima uzimali novac, rekao je Mamić pa dodao da zna koji su to predmeti, ali da to neće podijeliti s javnošću, već s DORH-om.

- Naravno, nemam druge nego da surađujem. Uhapšen je poduzetnik Drago Tadić. Meni to potpuno nije jasno, zato što je on krunski svjedok protiv tih kriminalaca. Ali ne samo njih, nego i drugih. Ako ja kažem u kameru da sam dao 80.000 eura sucu Visokog prekršajnog suda Nedjeljku Bobanu...Bile su vaše kamere kad sam rekao da sam davao mito predsjedniku Vrhovnog suda, Đuri Sessi, zvanom Kesi..., kaže Mamić koji tvrdi i da ima dokaze za to.

- Naravno da imam dokaze, ali vi mene svi pitate je l' ja imam dokaze, ali nisam služba.

Kaže da ta saznanja nikad s nikim nije podijelio i da ga za to nitko nikada nije pitao. Za slučaj u kojem je pak on dao mito, od države očekuje oprosnicu.

- Naravno, to je jedino normalno. To mi trebaju dati u sedmoj brzini. Nikad u životu se neću vratiti, pa nisam budala. Dok sam tu u Bosni i Hercegovini mogu pomoći hrvatskoj vladi i građanima da riješe te luđake. Ja ću tražili i politički azil jer ovdje se radi o svim namještenim procesima protiv mene i moje obitelji. Ovdje je klasična eliminacija jedne obitelji, tvrdi Mamić.

- Zoran nikad u životu nije mogao dati mito, nije je dao mito. Tako da mi nije jasno zašto je obuhvaćen. On nije vidio niti jednog suca od njih, osim što sam mu ja nekad rekao daj uzmi moje novce i predaj ih toj i toj osobi, ali ne sucima - kazao je Mamić pa nastavio:

- Vratimo se na to kad je Cvitan, njegova zamjenica Zorka Fumić, zamjenica i bivši predsjednik suda Rašić u Osijeku, kada su se našli u USKOK-u, kada im je bivši šef tajnih službi Lozančić, kad im je na projektor govorio o sucima u Osijeku i sucima, ako sjećate famozne lista o 30 sudaca ugroze, govori Mamić i nastavlja:

- Tada je Cvitan sazvao sastanak, podijelio informacije Lozančiću i zatražio od suca Rašića da organizira presuđivanje braće Mamić na 5 ili više godina. Pa nisam ja iznio novac iz Dinama putem vas, goluba ili Đure i Pere. Novac je došao na račune Lovrena i Modrića - oni su disponirali s tim novcem. Ili smo svi zajedno u djelu ili nitko. Zar ne vidite da je to montaža, zar vam je Mamić svima u Hrvatskoj toliko mrzak? Da ste svi tako željeli da vidite Mamića u prdekani?, kazao je Mamić.

Komentar na Mamićeve optužbe iz Nove TV zatražili su od bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, koji kaže da njegova tadašnja zamjenica i bivši šef tajne službe nikada nisu bili na sastanku koji Mamić spominje. Bivši šef osječkog Županijskog suda Anto Rašić tvrdi također da sastanka nije bilo, dok Dragan Lozančić optužbe nije želio komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2023 20:29