UNOSAN BIZNIS

Državljanin BiH u prtljažniku ‘švercao‘ Turčina, za posao mu je bila obećana pozamašna svota

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor

Ilustracija

 Matija Djanjesic/Cropix

Na karlovačkom području je uhvaćen pa uhićen državljanin BiH, koji je u prtljažniku osobnog automobila krijumčario turskog državljanina koji je u Republiku Hrvatsku ušao ilegalno. Za taj mu je posao bilo obećano čak 5.500 eura. Imao je i prethodnicu, čovjeka koji je vozio ispred njega kako bi mu dojavio ukoliko bi naišli na policijsku patrolu. Zajedno su trebali dijeliti novac, a sada će dijeliti zatvorsku ćeliju, jer su obojica osumnjičenici za kazneno djelo.

Muškarac je, kako je izvijestilo karlovačko tužiteljstvo u četvrtak u večernjim satima, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog državljanina Bosne i Hercegovine (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 33-godišnjak 28. listopada 2021. na području Karlovca, na temelju prethodnog dogovora s drugoosumnjičenom osobom, počinio navedeno kazneno djelo u cilju da se nepripadno materijalno okoriste nezakonitim prevoženjem stranih državljana koji nemaju putne isprave kroz Republiku Hrvatsku te dalje u zemlje Europske unije. Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 33-godišnjak, za novčani iznos od 5.500 eura, koji je zajedno sa drugoosumnjičenom osobom trebao dobiti po obavljenom prijevozu, u prtljažnom prostoru osobnog vozila kojim je upravljao, prevozio u smjeru Zagreba državljanina Turske za kojeg je znao da je nezakonito prešao državnu granicu Republike Hrvatske, dok se drugoosumnjičena osoba kretala osobnim vozilom ispred njega kako bi upozorila na prisutnost policijskih službenika. Osumnjičenike su u njihovoj namjeri i daljnjem prevoženju spriječili policijski službenici, kažu u tužiteljstvu.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio istražni zatvor osumnjičenom 33-godišnjaku zbog opasnosti od bijega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2022 02:54