LOVA DO KROVA

Državljanin BiH znojio se na granici, a kad su mu policajci zavirili u vozilo, bilo je jasno i zašto!

Brodski carinici su provodeći pojačane mjere nadzora zagrebli detaljno u sadržaj njegova prijevoznog sredstva
 Carinska uprava

Preko sto tisuća eura, točnije 107.130 eura pokušao je preko graničnog prijelaza unijeti u Hrvatsku jedan BiH državljanin. Iako je gotovinu proračunato sakrio u teretnom vozilu BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao te se dovezao na granični prijelaz Slavonski Šamac jučer prijepodne, da nešto skriva iščitavalo mu se na licu pa su brodski carinici provodeći pojačane mjere nadzora zagrebli detaljno u sadržaj njegova prijevoznog sredstva.

image
Carinska uprava
image
Carinska uprava

- Detaljnim pregledom predmetnog teretnog vozila uz uporabu opreme iz projekta HERCUL III utvrđeno je da se u prostoru kontrolne ploče ispod sjedala suvozača nalazi skrivena veća količina novca i mobiteli. Pregledom je pronađeno ukupno 107.130 eura koja novčana sredstva vozač nije prijavio ovlaštenom carinskom službeniku prilikom unosa, a nađena su i dva mobilna telefona marke Iphone P20 pro i Samsung Galaxy S23 ultra - kažu iz Carinske uprave.

image
Carinska uprava

Rezime njihova postupanja je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna. Koliko? Bosanskohercegovački vozač je morao platiti 54.750 eura kazne. Platio ju je odmah bez problema, a pronađena dva mobitela su mu trajno oduzeta.

image
Carinska uprava

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 15:10