SLUČAJ IZ OSIJEKA

Državno odvjetništvo ekspresno podiglo optužnicu protiv susjeda koji je zapalio sutkinjin auto

Muškarac je 9. travnja oko 5.50 sati u Osijeku zapalio sutkinjin BMW X6

Privođenje osumnjičenog O.D.

 Borna Jakšić/CROPIX

Točno mjesec dana nakon što je unio nemir u obitelj Vlaste Šimenić-Kovač, sutkinje Županijskog suda u Osijeku kao i njezinih susjeda, osječko Općinsko državno odvjetništvo ekspresno je podignulo optužnicu protiv O.D. (37) zbog dovođenja u opasnost života i imovine te oštećenja tuđe stvari. Muškarac je, podsjetimo, 9. travnja oko 5.50 sati u Osijeku zapalio sutkinjin BMW X6 parkiran na metar udaljenosti od ulaznih vrata zgrade u kojoj živi. Počinitelj je to učinio znajući da podmetanjem požara može izazvati opasnost za tuđu imovinu i živote te u nakani da pričini štetu na BMW-u, namjerno je ispod tog auta bacio zapaljeni predmet s nepoznatom zapaljivom tekućinom.

- Kada se plamen počeo širiti na navedeni automobil, u nekoliko je navrata pojačavao izazvani požar dolijevanjem zapaljive tekućine što je uzrokovalo potpuno opožarenje automobila oštećenice te oštećenje krajem parkiranog automobila i reklamnih ploča s ulične strane zgrade.

Daljnje širenje požara na zgradu i ostale parkirane automobile spriječeno je pravovremenom intervencijom djelatnika JVP Osijek - navodi se u optužnici protiv sutkinjina susjeda. Zanimljivo je da je policijski očevid optuženi promatrao mirno i sa znatiželjom, a snimke nadzornih kamera u Jaegerovoj ulici su pomogle istražiteljima da se slučaj raspetlja i uđe u trag počinitelju za kojeg se doznalo i da je organima progona već poznat od prije.

Tužiteljstvo u podignutoj optužnici, inače, za 37-godišnjaka ujedno traži i produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kako smo već pisali, motiv za palež BMW bili su narušeni susjedski odnosi između O. D. i njegove obitelji sa sutkinjom Vlastom Šimenić Kovač s kojom suvlasnički dijele zajednički ulaz u zgradu i dvorište. Nakon što je otkriven i uhićen, sutkinja je za medije izjavila da joj je lakše nakon što je doznala da napad nije bio motiviran njezinim sudačkim radom jer se u javnosti špekuliralo da taj palež ima veze s kaznenim postupcima koje je vodila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:27