SUMNJIVI TURISTI

Dubrovnik: Uhićena dvojica Francuza zbog prevara s bankovnim karticama

Split , 070410.Nepoznati autor koji je otisnuo lik djela Ivana Mestrovica nazvanog Job u obliku naljepnice koja je postavljena ispod jednog bankomata . Lik Joba jedno je od najvrijednijih radova Mestrovica koje na jedinstven naci prikazuje dusevne i fizicke muke prikazane osobe pa se pretpostavlja da je autor naljepnice postavivsi je uz bankomat pokusao docarati materijalno stanje u drustvu . Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunović / CROPIX

DUBROVNIK - Istražni sudac dubrovačkog Županijskog suda Marija Donatović Dabelić zbog osnovane sumnje da su počiniti kazneno djelo računalne prijevare odredila je za privedene za 27- godišnje francuske državljane Joela M. i Sammira C. 48-satno zadržavanje u istražnom pritvoru.

Francuzi su privedeni nakon dovršene kriminalističke istrage tijekom koje je utvrđena osnovana sumnja za navedeno kazneno djelo. Policija ih je uhitila u nedjelju 1. svibnja uvečer, na Stradunu, nakon što su građani telefonski prijavili sumnjivo ponašanje dvojice Francuza afričkog podrijetla ispred bankomata “OTP banke” na najprometnijoj gradskoj šetnici.

U trenutku dok su ih policijskim kolima vozili prema “Villa Palmi”, inače sjedištu PU dubrovačko- neretvanske, jedan je od tamnoputih Francuza pokušao sakriti bankovnu “bianco” karticu, ali u tome nije i uspio.

Pri pretresu su kod drugog osumnjičenog Francuza policijski službenici pronašli „skimmer“, odnosno elektronsku napravu za čitanje magnetskog zapisa bankovnih kartica. Do sada je dubrovačka policija u sličnim pokušajima računalnih prijevara na bankomatima po “nepisanom pravilu” uhićivala uglavnom Rumunje, Bugare i - Francuze te je novim uhićenjem to pravilo samo “potvrđeno”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 03:25