UPALJEN ALARM

Duge cijevi na Markovom trgu, rano ujutro stigao je poziv: ‘Ubit ću premijera i članove Vlade‘

Anonimna je prijetnja ozbiljno shvaćena te je u tijeku je istraga sigurnosnih službi koje pokušaju utvrditi odakle je poziv stigao i tko ga je uputio
 Damjan Tadic/Cropix

U petak prijepodne pojačano je vanjsko osiguranje zgrade na Markovom trgu nakon što je u Vladi zaprimljen anonimni poziv muške osobe koja je prijetila ubojstvom premijera i članova Vlade, saznaje Jutarnji list. Odmah nakon poziva aktiviran je sigurnosni protokol te je oko zgrade vlade raspoređeno nekoliko pripadnika Interventne policije s dugim naoružanjem. Na fotografijama je vidljivo da su policajci naoružani automatskim puškama VHS.

image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Anonimna je prijetnja ozbiljno shvaćena te je u tijeku je istraga sigurnosnih službi koje pokušaju utvrditi odakle je poziv stigao i tko ga je uputio.

O prijetnjama upućenim njemu i ministrima prvi je danas progovorio premijer Andrej Plenković koji je u Dubrovniku kazao:

- Trenutno je postrojba interventne policije ispred Vlade jer je jutros ponovno bila prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade i to se događa stalno. Mi moramo raditi na suzbijanju takvih skupina", kazao je premijer te pojasnio kako sve službe koje se time bave moraju biti angažirane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 10:14