ŽRTVA PRIJEVARE

Dugorešanka preko telefona dala podatke s bankovne kartice i ostala bez 14.000 kuna

Policija poziva građane da preko interneta i telefona ne daju nijedan podatak o bankovnim karticama niti svoje identifikacijske podatke
 Ilustracija/Tetiana Shumbasova/Alamy/Alamy/Profimedia

Dugorešanka (41) koja je nepoznatoj osobi preko telefona dala svoje podatke postala je žrtva računalne prijevare i ostala bez 14.000 kuna, priopćila je u četvrtak policija i pozvala građane da vode računa o zaštiti osobnih podataka.

Žena je preko jednog internetskog oglasnika objavila prodaju dječje opreme, nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba i zatražila podatke s njezine bankovne kartice "radi novčane uplate". Ubrzo nakon što je svoje podatke dala nepoznatoj osobi, stoji u policijskom priopćenju, žrtva je utvrdila da je s njezina računa u nekoliko navrata skinuto više od 14.000 kuna.

Policija je pozvala građane da vode računa o zaštiti osobnih podataka, da budu oprezni i da preko interneta ili telefona ne daju nijedan podatak o bankovnim karticama niti svoje identifikacijske podatke.

Policija također savjetuje građanima da - posumnjaju li u računalnu prijevaru - obavijeste izdavatelja kartice kako bi spriječili neželjene transakcije te da nazovu telefonski broj 192 ako posumnjaju u vjerodostojnost osobe koja s njima kontaktira kako ne bi bili žrtve prijevare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:18